avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... personal TESA = functionar public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

personal TESA = functionar public?

Va rog sa imi spuneti daca persoanele incadrate in functii nemedicale (operator, referent) din sanatate sunt functionari publici. E vorba de cei din departamentele de statistica, administratie.
Intra sub incidenta legii 188/1999?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 15:06, 25 Aprilie 2010
Doar daca indeplinesc vreuna din atributiile de putere publica, asa cum sunt ele enumerate la art. 2 din legea 188/1999.
Nu sunt functionari publici, au un contract individual de munca si nu intra sub incidenta Legii 188
TESA = tehnic-economic-secretariat-administrativ. Nu cred ca vreun angajat intr-un astfel de compartiment/birouri/serv./directie poate sa aiba, in fisa postului, atributii de putere publica, si, mai nou cf. L. 188/1999, 70% din atributii sa fie din cele enumerate in art. 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post andi_clane andi_clane Sunt functionar public si lucrez la compartimentul salarizare. Se poate transforma postul meu in contractual? (vezi toată discuția)
Functionari publici Maria45 Maria45 va rog sa-mi spuneti si mie ,daca sunt functionar public, referent cu atributiuni de asistenta sociala si am terminat fac. de sja brasov -administratie publica ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)