avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionari publici

va rog sa-mi spuneti si mie ,daca sunt functionar public, referent cu atributiuni de asistenta sociala si am terminat fac. de sja brasov -administratie publica poate unitatea sa ma transfere pe un oost de agent agricol fara sa mai dau examen, cu toate ca acest post il ocupa un inginer agricol dar a iesit la pensie va multumesc.
Postul de agent agricol este prevazut, atat OG 10/2008 cat si legea 330/2009, cu studii generale sau medii. Nu este un post pentru studii superioare (deci, nu puteti fi promovat pe acest post la finalizarea facultatii).
facultatea am terminat-o dar nu a vrut sa organizeze examen pentru promovarea in clasa superioara si eu va intreb acum daca poate sa ma transfere fara acordul meu p e acest post de agent agricol. Si ar mai fi o problema cu incadrarea dupa legea unica noua ni s-a scazut salariile deoarece am beneficiat de 20lei pe zi banii pentru mentinerea sanatatii si acum dupa noua lege zice ca nu se mai da.care lege reglementeaza acest drept. va multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
Maria45, utilizator
de transferat, nu va poate transfera nimeni, in cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice, eventual, va poate muta definitiv sau temporar in cadrul altui compartiment, insa, in nici un caz de pe o functie publica de clasa III pe o functie publica de clasa I. Una peste alta, functie publica de agent agricol, io unul, n-am mai auzit pana acum.... :)
Bună Ziua. Vă rog frumos dacă sunteţi amabil să-mi răspundeţi şi mie la următoarele întrebări. Eu lucrez în cadrul unei Primării din judeţul Călăraşi. Am funcţia de Referent de Specialitate şi prin fişa postului am atribuţii în domeniul urbanismului şi asistenţei sociale. Recent o colegă a ieşit la pensie iar Primarul a decis să-mi transfere spre rezolvare atribuţiile ei pe motiv că nu poate angaja altă persoană în locul ei. În acest sens mi-a modificat fişa postului în sensul că mi-a adăugat atribuţiile colegei ce a ieşit la pensie. Eu l-am rugat ca în condiţiile astea să-mi ofere un salariu mai mare deoarece mi-au sporit sarcinile de serviciu. El a spus că nu poate. POT EU REFUZA ATRIBUŢIILE PE CARE MI LE-A DAT ÎN PLUS DACÃ NU ÎMI DÃ ªI UN SPOR LA SALARIU FÃRÃ SÃ RISC VREO SANCŢIUNE?. Prin acest cumul de atribuţii pot solicita un spor de salariu?. Care sunt reglementările legale în această speţă?
legea nr.188/1999
" ART. 45
(1) Funcţionarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuţiilor ce le revin din funcţia publică pe care o deţin, precum şi a atribuţiilor ce le sunt delegate.
(2) Funcţionarul public este obligat să se conformeze dispoziţiilor primite de la superiorii ierarhici.
(3) Funcţionarul public are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Dacă cel care a emis dispoziţia o formulează în scris, funcţionarul public este obligat să o execute, cu excepţia cazului în care aceasta este vădit ilegală. Funcţionarul public are îndatorirea să aducă la cunoştinţă superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziţia astfel de situaţii."
Puteti refuza in scris, indeplinirea noilor atributii delegate,cu motivarea ca atributiile prevazute deja in fisa postului, va umple programul zilnic de lucru 100 %. In functie de raspunsul pe care-l ve-ti primi, va puteti adresa instantei. :)

Alte discuții în legătură

Delegare atributii functie conducere alexandru2004 alexandru2004 In anul 1997 am absolvit Colegiul administratie locala /secretariat ( SSD) angajandu-ma la Primarie in fct. de ref. de specialitate in cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)
Schimbarea functiei unui functionar public ContSters278216 ContSters278216 Buna ziua, sunt functionar public la o comuna, am avut promovare in functie in luna februarie 2013 cu f.b., calificativul in ultimii 2 ani f.b. nu am fost ... (vezi toată discuția)
Angajari - functionar public danaoli danaoli Sunt angajata la primarie de 5 ani pe post de inspector protectie civila dar prin dispozitia primarului am in atributii tot ce tine de asistenta sociala.Am ... (vezi toată discuția)