Buna ziua
Am si eu o intrebare: Cum se platesc penalizarile? Luna trecuta am avut o suma restanta de 1800 Ron si penalizari de 71 RON, am mers la carerie sa platesc o parte din totalul datoriei si mi-sa incasat 429 RON intretinere si toata suma de 71 RON penalitatile. Luna aceasta sa afisat din nou intretinerea cu penalitati de 80 RON. Este corect sa platesc de fiecaredata penalitatile pana la stingerea datoriei la intretinere? Cum este legal sa se plateasca aceste penalitati?
Este corect ca sa se incaseze penalizarile inainte de a se incasa restantele? Mai ales ca penalizarile nu au voie sa depaseasca valoarea restantelor iar in ultimul timp se zvoneste ca s-ar anula penalizarile la restante din cauza "crizei financiare".
Daca penalizarile au fost evidentiate in lista de intretinere, da, este legal. Incasarea unei sume partiale se poate face in orice ordine.
Zvonul, e un zvon. Daca nu se vor mai calcula penalizari, sa zicem, nimeni nu va mai plati la timp si astfel s-ar produce un blocaj financiar de proportii mai mari decat este acum. Nu va bazati in asta!
Intr-adevar penalizarile nu trebuie sa depaseasca suma penalizata, nu suma restantelor totale. E posibil ca in trecut sa se fi incasat o parte din restante, suma scazand la o anumita valoare si penalizarile sa nu fi fost incasate deloc, astfel incat suma penalizarilor in totalul ei sa depaseasca suma restantelor, dar asta nu inseamna ca penalizarile depasesc restantele.
Penalitati
gera905
Buna seara.
Daca taxe locative/luna sunt de exemplu 50 lei si fondul de rulment 40 lei , pe lista de plata ar trebui sa figureze total plata 90 lei ? Sau ar ... (vezi toată discuția)