avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiune in anulare pe OG 5/2001, Chestie procedurala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiune in anulare pe OG 5/2001, Chestie procedurala

Salutare tuturor!

Intrebare ptr cine a mai facut asta: Daca fac o cerere in anulare la o somatie de plata trebuie sa timbrez cu 10 Lei sau 39 Lei ca si cererea de emitere a somatiei? (banuiesc ca timbru de 0,30 Lei trebuie oricum)

Si legat de dosar, vreau sa trimit prin curier cererea in anulare. Se trimite doar cererea in doua exemplare + taxa de timbru? Eventual dovada comunicarii ca sa se vada ca e in termen? Sau trebuie facut dosar nou cu contract, facturi, hotararea atacata, etc ??

Si se da un numar nou de dosar sau se rejudeca practic acelasi dosar, folosindu-se probele din el? Si daca da, delegatia de avocat din dosarul initial (are 2009 an pe ea) mai este valabila? Sau trebuie sa pun o delegatie noua?

Si daca stiti, ce alte inscrisuri trebuie sa atasez cererii in anulare?

Multumesc mult !!!
Cel mai recent răspuns: calin_andrei , utilizator 21:25, 12 Aprilie 2010
jum din cea initiala,cererea si taxa prin posta,cu priv la delegatie depinde cum e facut contractul si ce scrie si pe delegatie, daca e doar pt fond sau pana la sf procesului;dar daca aveti av de ce nu-l intrebati pe el?
1. Taxa de timbru este de 8 (opt) lei iar timbrul judiciar de 0,3 lei.
2. Actiunea in anularea somatiei de plata constituie un dosar distinct, care va primi un alt numar de inregistrare. In concluzie, vor trebui depuse atat imputernicire avocatiala (una noua, pt actiunea in anulare) cat si toate inscrisurile pe care va intemeiati apararea, probele pe care doriti sa le folositi si care v-ar fi de folos.
Buna ziua! sunt nou-nouta pe aici, dar am o problema grava din punctul meu de vedere: forma mea de organizare este PFA, iar la 25.04.2010, din cite stiu, voi fi radiata din oficiu, fara nci o alta formalitate direct de la Registrul Comertului.
1. Am platit deja 10 Lei taxa de timbru, deci raman cu ea asa; n-am citit inca in lege, dar banuiesc ca o sa imi puna in vedere la primul termen instanta daca e cazul sa completez.

2. Deci practic refac tot dosarul initial (ma rog, cele pe care le consider utile cauzei) cu toate inscrisurile in dublu exemplar ptr comunicare? Depun si hotararea atacata? Si multumesc de raspuns !!
Si nu e totul,acum o saptamina am primit vizita unor inspectori de la Garda Financiara si am primit o amenda in cuantum de 8000 ron+ suspendarea activitatii pe o perioada de 3 luni; am facut o plingere si am primit prima citatie la tribunal pentru data de 26.04.2010. Intrebarea mea este, daca voi fi radiata, cu cine se mai judeca procesul , pentru ca eu in calitate de persoana juridica nu mai exist la acea data.

Alte discuții în legătură

Cerere in anulare somatie de plata do_re_mi do_re_mi Buna ziua, La inceputul lui 2015 am depus o ordonanta de plata, la Judecatoria Sector 1, pentru un debit ce consta numai in penalitati de plata inregistrate ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere emitere somatie de plata LAKIS LAKIS As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatorarea situatie. in calitate de debitor (Asociatie de locatari) intr-un proces cu un inportatnt furnizor-creditor ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata asaveid asaveid Va rog sa imi spuneti, in cazul in care la institutia noastra exista o factura neachitata, prin procedura somatiei de plata voi depune cererea lde recuperarea ... (vezi toată discuția)