avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiune in anulare pe OG 5/2001, Chestie procedurala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiune in anulare pe OG 5/2001, Chestie procedurala

Salutare tuturor!

Intrebare ptr cine a mai facut asta: Daca fac o cerere in anulare la o somatie de plata trebuie sa timbrez cu 10 Lei sau 39 Lei ca si cererea de emitere a somatiei? (banuiesc ca timbru de 0,30 Lei trebuie oricum)

Si legat de dosar, vreau sa trimit prin curier cererea in anulare. Se trimite doar cererea in doua exemplare + taxa de timbru? Eventual dovada comunicarii ca sa se vada ca e in termen? Sau trebuie facut dosar nou cu contract, facturi, hotararea atacata, etc ??

Si se da un numar nou de dosar sau se rejudeca practic acelasi dosar, folosindu-se probele din el? Si daca da, delegatia de avocat din dosarul initial (are 2009 an pe ea) mai este valabila? Sau trebuie sa pun o delegatie noua?

Si daca stiti, ce alte inscrisuri trebuie sa atasez cererii in anulare?

Multumesc mult !!!
Cel mai recent răspuns: calin_andrei , utilizator 21:25, 12 Aprilie 2010
Nu depuneti hotararea atacata, oricum in actiunea dvs veti face referire la numarul dosarului cat si a sentintei atacate.
#-o Aud de la cineva care a facut asta de curand ca e suficienta cererea in anulare + (culmea!) copie de pe hotararea atacata. Ca instanta merge automat la acelasi dosar si nu face un dosar nou. Se folosesc aceleasi probe, iar toate verificarile le face instanta. Sincer sa fiu acum sunt curios si eu. O depun asa fara alte inscrisuri si vad ce imi spune la primul termen.

Si va spun si voua cum iese, ptr ca vad ca fiecare are alta parere oricum. Cat despre taxa am platit 10 Lei ca la Contestatie in Anulare ptr neevaluabile in bani. :stunned:

Ne auzim sa vedem cum a iesit !
Cum am promis, revin cu precizari legate de subiectul asta si cu raspunsul la ce discutam.

1. Taxa de timbru este de 39 Lei si timbru judiciar de 0.3 Lei. Instanta cere aceeasi taxa de timbru ca si ptr actiunea initiala.

2. Se depune numai cererea in anulare si o copie dupa hotararea atacata (si doar inscrisuri noi daca se considera oportun si se face dovada unor fapte suplimentare). Dosarul atacat se anexeaza de instanta la dosarul nou si toate inscrisurile din dosarul atacat se fac castigate cauzei noi, respectiv actiunea in anulare. Deci nu trebuie depuse din nou toate inscrisurile pe care se intemeiaza cererea.

Astea sunt vesti din instanta, sper sa va fie de folos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere in anulare somatie de plata do_re_mi do_re_mi Buna ziua, La inceputul lui 2015 am depus o ordonanta de plata, la Judecatoria Sector 1, pentru un debit ce consta numai in penalitati de plata inregistrate ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere emitere somatie de plata LAKIS LAKIS As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatorarea situatie. in calitate de debitor (Asociatie de locatari) intr-un proces cu un inportatnt furnizor-creditor ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata asaveid asaveid Va rog sa imi spuneti, in cazul in care la institutia noastra exista o factura neachitata, prin procedura somatiei de plata voi depune cererea lde recuperarea ... (vezi toată discuția)