avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere art 65 - Post desfiintat , infiintat alte 5 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere art 65 - Post desfiintat , infiintat alte 5 posturi cu aceeasi denumire, cf C.O.R.

Am fost recent disponibilizata cu articolul 65. Postul X pe care l-am detinut s-a desfiintat. In noua organigrama apar insa alte 5 posturi X, cu aceeasi denumire dar cu alte atributiuni, tot din aceeasi categorie insa cu vechiul meu post; noile posturi au EXACT ACELASI cod conform C.O.R. , cu vechiul meu post, intrucat nu exista alte subclasificari. Este legal? concedierea mea este legala? cat de sustenabil este motivul ca noile posturi din organigrama au alte atributii?

Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: kira.11 , utilizator 17:42, 30 Martie 2010
Concedierea dvs. nu este legala, aveti 30 de zile calendaristice la dispozitie de la comunicare, o puteti face la tribunalul in raza domiciliului unde locuiti.
In instanta societatea va trebui sa demonstreze in baza organigramei ca postul a fost desfiintat datorita conditiilor economice, iar ce spuneti dvs. ca firma si-a marit nr. de posturi pe acelasi COR chiar daca au schimbat unele atributii, e clar ca au vrut sa scape de dvs.
Multumesc frumos. Sunt deja in proces. Motivul sustinut de companie este ca noile posturi au ALTE atributiuni fata de cele din fisa postului meu si chiar asa este. Aceasta deoarece noile posturi se afla in alte subdiviziuni ale departamentului care a fost restructurat. Voiam sa stiu cat de solid este COR-ul in fata instantei. Daca firma poate practic sa-l demoleze sustinand ca este depasit sau alte motive. daca el singur poate da nulitatea deciziei de concediere.

cu alte cuvinte, daca pentru postul X se presupune ca trebuie sa stii sa executi o serie de activitati 1, 2, 3, 4, 5, 6 iar prin fisa postului meu eu faceam doar activitatile 1,2,3, noile posturi aveau in fisa activitatile 4,5,6, cat de sustenabil este acest lucru in fata instantei? poate firma sa sustina ca nu aveam pregatirea si competentele necesare pentru activitatile 4,5,6...
Precizare: firma nu a marit numarul de posturi , le-a micsorat. a renuntat la foarte multe din cele vechi. din intamplare insa in noua organigrama apar alte 5 posturi cu aceeasi denumire cu a mea, post desfiintat; Posturile noi au fost scoase la un asa zis concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea abuziva a postului electric_ice100 electric_ice100 Ideal si legal: Desfiintarea postului este reală atunci când prezintă un caracter obiectiv, nefiind îndreptată spre persoană ci spre postul pe care îl ... (vezi toată discuția)
Concediere euramonel euramonel Buna ziua, As dori un sfat cu privire la urmatorul caz. Saptamana trecuta, sotul meu a primit instiintarea de concediere, pe motivul restructurare de post. ... (vezi toată discuția)
R.o.f. carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am rugamintea sa-mi transmiteti, daca se poate, un model de Regulament de Organizare si Functionare. Am intocmit Regulament de Ordine Interioara, ... (vezi toată discuția)