avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... R.O.F.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

R.O.F.

Buna ziua !
Am rugamintea sa-mi transmiteti, daca se poate, un model de Regulament de Organizare si Functionare.
Am intocmit Regulament de Ordine Interioara, dar se pare ca nu este de ajuns !
Este musai sa ai si R.O.F.
MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: mirelastc , utilizator 16:05, 3 Decembrie 2011
1. ROF = Instrument de organizare folosit pentru descrierea detaliata a structurii organizatorice a unui sistem economico-social, in vederea cunoasterii si analizei sale aprofundate.

De regula ROF este structurat in doua subdiviziuni principale:

Partea I cuprinde:
- informatii privind baza legala a constituirii si functionarii sistemului respectiv;
- o succinta prezentare a obiectului de activitate;
- organigrama generala;
- organigrame partiale ale principalelor componente ale organizarii structurale (daca este necesar);
- prezentari detaliate ale principalelor caracteristici organizationale (obiective specifice sau individuale, sarcini, autoritate si responsabilitati ale conducerii colective si individuale).

Partea a II-a cuprinde descrierea in detaliu a compartimentelor si a functiilor incorporate, pentru primele prezentandu-se obiectivele si atributiile acestora. Descrierile organizatorice ale compartimentelor se efectueaza potrivit succesiunii lor in organigrama, acestea grupandu-se pe module corespunzator subordonarii conducerii superioare a sistemului economico-social respectiv.

2. Un model de ROF il gasiti aici:
[ link extern ]
Daca organigrama sufera vreo modificare in sensul infiintarii unor posturi, a desfiintarii altora si alte modificari posibile dar neconfirmate intrucat s-a facut totul in secret, se numeste cumva ca s-a modificat R.O.F.?
Organigrama este anexa 1 la ROF.
Multumesc!
1. Spuneam in mesajul meu anterior ca ROF cuprinde si descrierea in detaliu a compartimentelor si a functiilor incorporate, pentru primele prezentandu-se obiectivele si atributiile acestora.

2. Asadar daca se modifica organigrama se modifica si textele referitoare la compartimentele infiintate sau reorganizate si se completeaza cu informatii regeritoare la compartimentele nou infiintate.


Eu stiu foarte bine ce ati spus doar ca angajatorul pretinde ca ROF-ul nu a fost modificat, in situatia in care eu stiu sigur ca au fost desfiintate doua posturi din departamentul meu, unul dintre ele fiind si cauza concedierii unei angajate pe motive care nu tin de persoana salariatului.
Se numeste aceasta actiune ca organigrama si implicit ROF-ul au suferit modificari?
Va multumesc!
Prin desfiintarea posturilor se modifica organigrama şi statul de funcţii al angajatorului.

Alte discuții în legătură

Regulamente (r.o.f. si r.i.) neon butterflies neon butterflies la o s.r.l.este obligatorie existenta atat a regulamentului intern cat si a celui de organizare si functionare? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Rof este obligatoriu la o sc? 22.08.2009 22.08.2009 va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare Lucrez la o SC este obligatoriu intocmirea ROF , si de cind , Multumesc mult (vezi toată discuția)
Rof pt agentie de turism cristea.ruxandta cristea.ruxandta Buna. Cine stie unde pot gasi si eu Rof pentru agentie de turism? un site ceva. va multumesc (vezi toată discuția)