avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daune Interese leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daune Interese leasing

Am o mare problema. Am avut o masina luata in leasing, dar anul trecut, din cauza problemelor financiare, am dus masina inapoi, s'a reziliat contractul si urma sa achit restantele, respectiv 3 rate neachitate. Acum sunt instiintat de firma de leasing ca am de platit daune interese toate ratele care mai erau de achitat pana la finalizarea contractului, adica vreo 25000 de euro. Adica, platisem avans si 2 ani de rate la masina, mi'au luat si masina inapoi, iar acum trebuie sa platesc si masina integral. Ce se poate face? Am vreo sansa de castig de cauza in instanta?

Va multumesc
cititi clauzele ctr. de leasing cu mare atentie.Cum explica cei de la leasing ca dvs trebuie sa platiti in continuare ceea ce nu mai aveti?Ati predat masina cu proces verbal?
Da, sigur
am dus masina, am facut proces verbal de predare. Ei zic ca in contract exista undeva (si cred ca exista) ceva de daune interese. Asta poate insemna orice. Deci am predat masina, am dus'o de buna voie, adica nici nu am asteptat sa vina ei sa o ia. Iar acum mi'au zis telefonic ca am de platit daune interese reprezentand ratele ramase pana la finalizarea contractului. Mi'au zis ca voi primi si notificare scrisa. Dar nu mi se pare oricum logic, orice ar scrie in contract sa raman si fara banii dati pe avans si pana in momentul rezilierii, sa dau si masina inapoi si sa si paltesc pana la finalul contractului
Mergeti cu acel contract la un specialist in domeniu care o sa va sfatuiasca in mod concret cum trebuie sa procedati.
La o prima vedere, daunele interese nu pot echivala cu diferenta de pret a masinii...ar trebui formulata o actiune in instanta prin care sa solicitati nulitatea absoluta a respectivei clauze-in situatia in care exista in acel contract si intr-adevar suna cum spuneti dvs., pentru cauza ilicita (imbogatirea fara just temei-de exemplu), poate o frauda la lege, cauza imorala etc.
E clar ca va trebui sa apelez la un avocat daca voi ajunge in instanta cu ei. Cand am dat masina inapoi, ziceau ceva de genul ca ei vor vinde masina, iar daca va mai ramane vreo diferenta de plata intre soldul ramas la data returnarii masinii si pretul cu care o vand ei, vom discuta
din pacate legea le da acest drept; de fapt chiar OG51 spune in art. 15 ca
"În cazul în care utilizatorul nu execută obligaţia de plată a ratei de leasing timp de două luni consecutive, finanţatorul are dreptul de a rezilia contractul de leasing, iar utilizatorul este obligat să restituie bunul, să plătească ratele scadente, cu daune-interese, dacă în contract nu se prevede altfel."
cred ca este foarte clar...


Alte discuții în legătură

Reziliere contract leasing simoione simoione Buna ziua! Ma confrunt in prezent cu o problema juridica si as vrea sa vad cateva pareri inainte de a lua o decizie . Firma mea are incheiate doua ... (vezi toată discuția)
Revenire contract de leasing Mihaela Hornea Mihaela Hornea Revin cu aceeasi intrebare de ieri, poate astazi cineva stie raspunsul. La 9.02.2009 se incheia un contract de leasing intre societatea numita P si persoana ... (vezi toată discuția)
Refuz de reziliere contract leasing rci mariusc2 mariusc2 Ma confrunt cu urmatoarea problema: - deliberat nu am mai platit ultimile doua rate de leasing la masina achizitionata prin RCI LEasing IFN, pentru a ... (vezi toată discuția)