avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... DAUNE RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

DAUNE RCA

buna ziua,
In data de 10.11.2009 s-a intocmit dosar de daune de catre ASTRA ASIG. pe baza procesului-verbal intocmit de politia rutiera,care a stabilit clar vinovatia celuilalt sofer.In data de 26.11.2009 dosarul de daune era complet urmand sa astept despagubirea de 4500 ron ,stabilita de ei.Dupa 3 luni de asteptare am trimis in data de 25.02.2010 o sesizare la CSA prin care ii rugam sa urgenteze rezolvarea si achitarea conform legii a sumei calculata de ei.Vazand ca trece timpul si nici de la ei nu primesc raspuns , in data de 16.03.2010 am sunat la CSA si am primit un raspuns sec si anume sa astept ca voi primi raspunsul dupa ce vor studia dosarul.Deoarece a trecut o luna (termenul limita in care CSA trebuia sa-mi raspunda)si nu am primit nici un raspuns va rog sa ma sfatuiti care este calea legala si unde sa mai fac sesizari sa-mi recuperez banii ce mi se cuvin de drept. Mentionez ca intre timp am sunat de zeci de ori la reprezentanta ASTRA in localitatea mea de unde am primit un singur raspuns ..dosarele sunt la Bucuresti si nu mai depinde de ei.....
cu respect..
Cel mai recent răspuns: leed_zeppelin , utilizator 10:17, 2 Aprilie 2010
Somati asiguratorul pentru plata despagubirii, inclusiv penalitatile conform Ord.CSA 21/2009:
Art. 37. - Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenele
prevazute la art. 36 sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza
nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se plateste de
asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de
intarziere.
perioada de asteptare este deja prea mare si ar trebui sa formulati o invitatie la conciliere atat pentru sucursala care a inregistrat dauna cat si pentru sediul central al asiguratorului.
Daca nici dupa trecerea termenului legal prevazut de lege pentru procedura amiabila nu se vireaza banii in contul indicat de dvs. va ramine calea instantei, unde veti recupera toate costurile aferentge litigiului cat si acele penalizari de care vorbea colegul nostru in mesajul anterior.
La aceasta data nu mai aveti de facut decat sa actionati in instanta asiguratorul care a intarziat nejustificat cu plata despagubirii.Angajati- va totusi un avocat specializat pt. a putea sa obtineti tot ce vi se cuvine.
ieri am primit raspunsul de la CSA .....il redactez si ptr dvs.
- Referitor la sesizarea dvs.,adresata Comisiei De Supraveghere a Asigurarilor si inregistrata sub nr......./25.02.2010 ,va comunicam ca ne-am adresat societatii ASTRA S.A. ,solicitand copia dosarului de dauna, precum si nota de fundamentare privind solutionarea aspectelor sesizate.
Avand in vedere complexitatea cazului in speta ,am solicitat societatii ASTRA S.A. informatii suplimentare ,urmand sa revenim cu o adresa finala dupa primirea acestora.

Stampila postei in Bucuresti este de 29.03.2010 ,ori termenul limita de raspuns era 25.013.2010.Parerea mea este ca am primit un raspuns formal de la CSA si se pare ca trebuie ma indrept spre instanta.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala pe rca problema mare problema mare In data de 11 03 2013 am avut un accident cu masina propritate personala cu o anumita persoana care a vrut sa intoarca masina de pe banda 1 pe celalalt sens de ... (vezi toată discuția)
Ordin csa nr 812/27.11.2009 art 36 zongu zongu Ideea e ca eu am avut un accident in care nu eu am fost vinovatul. Am fost la politie si s-a intocmit proces verbal de constatare in care cel care a provocat ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)