avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua!
Un batran prieten a decedat si mi-a lasat (numai mie) prin testament toate proprietatile sale mobile si imobile, cerand tot prin testament sa fie incinerat. Testamentul original (olograf si foaia de la notariat) este in posesia mea. Batranul mai avea, insa, un vecin care avea grija de el si care avea si cheile de la casa lui. Acest vecin vrea acum sa faca procedurile de incinerare, dar imi cere copie legalizata a testamentului. Pentru ce ar putea sa ii foloseasca? Ar trebui sa i-o dau sau sa il insotesc in demersurile lui fara sa ii dau nici macar o copie? Cu siguranta, avand cheia de la apartament, si-a insusit deja multe bunuri mobile de care eu nu am cum sa aflu.
Mentionez ca batranul mai are un frate, care nu este trecut in testament si nici nu stie inca de deces.
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:54, 1 Aprilie 2010
nu stiu de ce -ar cere testamentul numai daca nu are si el deja un testament. conteaza numai cel de data cea mai recenta.
ocupati-va dvs de funeralii si de parastase ca sa infaptuiti cerinta testatorului.
nu stiu daca este testament simplu sau legatar uniersal dar acesta poate fi usor desfiintat daca se demonstreaza a batraul nu era in deplinatatea facultatilor mintale la momentul incheierii lui
Mergeti dvs.
Nu cred ca poate alta persoana, in afara de dvs. sau rude apropiate sa se ocupe de procedurile de incinerare.
Dvs. sunteti si executorul testamentar.
Daca vecinul si-a insusit din bunurile mobile, sa fie sanatos, oricum a avut grija de batran si puteti sa faceti o concesie din acest punct de vedere.
Dar eu nu i-as da nici o copie a niciunui act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare testament pentru neexecutare cezarad cezarad Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu revocarea unui testament. Daca beneficiarul testamentului este numit si executor testamentar de catre testator prin ... (vezi toată discuția)
Testament ENGFULL ENGFULL cineva m-a rugat sa-i fac un \"proiect \" de testament .... totul in favoarea unicului copil testamentul urmeaza sa fie autentic dar ... pana ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)