As vrea sa devin pfa, dar nu prea am inteles unele lucruri...
1) Pentru inceput, as putea sa devin pfa in domeniul web design + gazduire web?
2) Ce taxe ar trebui sa platesc pentru aceste domenii dupa ce as deveni pfa?
3) In cazul in care proprietarii spatiului in care imi desfasor activitatea sunt parintii, ce acte imi trebuie si ce taxe trebuie sa platesc(daca e cazul)?
4) Imi trebuie vreun act care sa ateste ca sunt specializat in aceste domenii? Am citit undeva ca trebuie... Daca trebuie, care sunt pt. domeniile specificate mai sus?
Cam atat pentru moment :D ...
Multumesc anticipat! :thumbup:
In domeniul "servicii informatice" se poate face pfa cu impozitare la norma de venit. In felul acesta scapati de orice fel de contabilitate, nu mai aveti nevoi de nici un registru, chitantier sau altfel de documente. Nu va intreaba nimeni nimic.
Contractul de comodat nu trebuie nici facut la notar nici legalizat.
Se cere o diploma din care sa reiasa ca ati terminat informatica sau un curs de informatica.
Faceti contract de comodat cu parintii.
Costa in jur de 180 lei.
As vrea sa intreb si eu ceva: daca sunt in somaj si imi fac un PFA, cu venituri lunare mai mici decat salariul minim pe economie, atunci ce obligatii am de plata (cu exceptia 16%); ma refer la sanatate, etc.
Va multumesc.
Acum am inteles in mare parte ce acte imi trebuie si ce va trebui sa fac apoi dupa ce devin pfa....
Dar imi poate zice cineva exact etapele de devenire pfa? Adica exact unde sa merg de la inceput, de unde sa iau diverse acte care imi trebuie, etc...