avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren arendat

Buna ziua, stimati avocati.Sunt arendasul unui teren arabil extravilan pe care l-am cultivat cu grau de toamna ce urmeaza a fi recoltat in iunie-iulie a.c..Proprietarul a vandut acest teren in baza unui antecontract, pretul de vanzare fiind cu 100 000 lei mai mic decat cel oferit de mine . In prezent ne aflam in situatia in care cumparatorul persoana juridica, ne-a avertizat verbal ca ne distruge cultura de grau si infiinteaza dumnealui alta cultura.Am contract de arenda pe acest teren din anul 2006, valabil 10 ani. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:50, 11 Aprilie 2010
De anulat...nu cred ca-l puteti anula...dar, puteti cere daune pentru rezilierea contractului de arendare. Pentru asta, va trebuie un avocat bun, precum si expertiza din care sa reiasa ca vi s-au adus prejudicii in cuantum de...... E o cale dificila, in sensul duratei unui asemenea proces, dar veti avea castig de cauza, si se prea poate ca fix cat ia omul ala pe teren, sa va plateasca dvs. despagubirile. Succes. :)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine renuntare la drept de preemptiune de la arendas vinti vinti Buna ziua, va aduc in atentie urmatoarele : sunt 3 mostenitori ( cu certificat de mostenitor )asupra unui teren care acum este arendat. Arendasul le-a ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)