avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reconventionala in proces de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reconventionala in proces de divort

V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu urmatoarea nelamurire:

Sotul meu a intentat divort si a solicitat desfacerea casatoriei din vina mea, precum si incredintarea copilului minor (are trei ani).

Eu vreau sa cer divortul din vina lui si incredintarea copilului mie. Am inteles din ce-am gasit pe forumuri ca e necesara o cerere reconventionala. Daca fac cererea reconventionala mai e nevoie de intampinare? Sau le pot face prin acelasi document intitualat Intampinare - cerere reconventionala?

Pentru cererea reconventionala trebuie sa depun extras de pe certificatul de casatorie sau e suficienta o copie simpla? La fel, certificatul de nastere al copilului trebuie legalizata copia? (originalele sunt la el)

O ultima intrebare: cererea reconventionala unde o depun? la registratura instantei sau, ca si cererea de divort, personal judecatorului de serviciu?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri. Am mare nevoie de ajutor.
Cel mai recent răspuns: aurelianx , utilizator 23:27, 31 Martie 2010
Intampinarea si cererea reconventionala, formulate in cadrul unui singur document, se depune la registratura judecatoriei unde s-a inregistrat cererea de divort a sotului, cu indicarea nr. de dosar si a termenului de judecata, la care atasati plata taxei de timbru aferenta cererii reconventionale de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
Nu sunt necesare depunerea actelor legalizate.
In actiunea depusa de sot, sunteti parata, depunand intampinare si cerere reconventionala , deveniti reclamanta reconventional. Parearea mea este sa va angajati un aparator, mai ales ca doriti si incredintarea minorului
Faptul ca ati depus cerere reconventionala nu e suficient...trebuie sa si sustineti pocesul si sa administrati probele in contradictoriu cu sotul...sa audiati martori, sa prezentatti inscrisuri...mai ales ca , in ultimul timp, nu mai puteti miza a priori pe faptul ca aveti 90% sanse doar pentru ca sunteti mama.Angajati-va un avocat si faceti si o ordonanta presedentiala de incredintare minorului...
Originalul certificatului de casatorie este deja depus la dosar. Certificatul de nastere al minorului se depune in copie simpla, dar mai mult ca sigur ca si acesta se afla depus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o întrebare. soțul mi-a zis că a depus actele ... Danamihai18 Danamihai18 Buna ziua. Am o întrebare. Soțul mi-a zis că a depus actele de divorț. Este posibil să depună ceva la judecatorie daca certificatul de căsătorie în ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)
Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)