avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Activitate independenta
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Activitate independenta

Buna dimineata.
Am nevoie de putin ajutor, sau de un sfat. Am o societatea la care sunt actionar, administrator si angajat. Domeniul in care societatea isi desfasora activitatea este "Activitati de consultanta pentru afaceri si management".
In cazul in care societatea mea, microintreprindere, are incheiat un contract de prestari servicii cu alta societate comerciala, platitoare de impozit pe profit, pentru care se factureaza servicii de consultanta si management , poate fi o probleme daca societatea respectiva este singurul client, activitatea poate fi considerata dependenta?
Codul Fiscal defineste activitatea independentă ca fiind orice activitate desfășurată de către o persoană fizică în scopul obținerii de venituri, care îndeplinește cel puțin 4 din cele 7 criterii, dar oare face referire la orice persoana :PFA, II sau asociat la o societate ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:39, 15 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intre societati comerciale nu se pune problema ca "activitatea poate fi considerata dependenta". Doar la PFA, II.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nicio problema ca aveti un singur client. La art.7 punctul 3.2 scrie: "persoana fizica dispune de libertatea de a desfasura activitatea pentru mai multi clienti ". Si , asa cum spuneti si dvs, sunt 7 criterii, iar dvs in mod sigur indepliniti cel putin 4-5 dintre acestea.
Parerea mea: nu trebuie sa aveti nicio emotie.
Multumesc mult.
Pentru platitorii de impozit pe profit este foarte important, in eventualitatea unei inspectii fiscale, sa aiba un contract "beton" incheiat cu cei ce-i ofera consultanta si, mai ales, cu microintreprinderile.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil
Asa m-am gandit si eu. Partenerul cu care lucrez ar putea avea probleme fiind plătitor de impozit pe profit.
Din acest motiv am pus intrebarea aici, stiind ca vor fi persoane ce au întâlnit astfel de situații.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Asociat unic care are si calitate de salariat srl cu obiect activitate 7022-consultanta pt afaceri viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 in situatia in care asociatul unic este si salariat (la aceeasi soc.)si soc are ca ob de activitate consultanta intra sub \"incidenta\"noilor norme pt ... (vezi toată discuția)
Poate fi vorba de activitate dependentă pentru srl dacă are un singur client? cosminstefanxp cosminstefanxp Buna ziua, Am o situatie putin mai speciala si as avea nevoie de putin ajutor/un sfat. Sunt actionar in doua companii, intr-una asociat unic (sa o numim A), ... (vezi toată discuția)
Pârghii legale sa mai "scap" de impozitul pe venit ca salariat? Sebastian Tătăran Sebastian Tătăran Salutare. Mă întrebam dacă exista oarecum niste pârghii legale sa mai \"scap\" de impozitul pe venit ca salariat. Anume, daca îmi fac PFA pe domeniul pe ... (vezi toată discuția)