ACCES GRATUIT
Costul orar al fortei de munca a crescut cu 4,2%, in perioada martie-iunie
In al doilea trimestru al acestui an, costul orar al fortei de munca a inregistrat o rata de crestere de 4,2% fata de primele luni ale anului, se arata intr-un raport al Institutului National de Statistica (INS).
Articolul continuă mai jos
Totodata, in trimestrul al doilea din 2011, in functie de numarul de zile lucratoare, costul orar al fortei de munca a crescut cu 2,46% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Conform INS, fata de trimestrul I 2011,
costul orar al fortei de munca a avut o crestere mai accentuata in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (15,59%), industria extractiva (8,11%) si distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (7,63%). Datele INS arata ca
scaderi pe acest segment s-a inregistrat doar in constructii (-2,06%).
De asemenea, in documentul INS se precizeaza ca, in perioada martie-iunie, cresterea componentei privind cheltuielile salariale cu forta de munca a fost de 4,17%, iar pentru cea privind cheltuielile non-salariale de 4,32%.
Datele INS arata ca, fata de 2010, cresterea costului orar al fortei de munca se observa in comert (11,32%), distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (10,10%) si informatii si comunicatii (9,72%).
Scaderi s-au inregistrat, insa, in invatamant (-12,9%), administratie public (-10,25%), activitati de spectacole, culturale si recreative (-9,86%) si sanatate si asistenta sociala (-9,26%). Conform INS, acestea au fost cauzate de diminuarile salariale aplicate de la jumatatea anului 2010, dar au fost recuperate partial in ianuarie 2011.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)