avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de Proprietari, plăți datorate de cei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de Proprietari, plăți datorate de cei care nu sunt membri

Locuiesc intr-un cartier rezidential de 113 proprietari, dintre care 69 s-au constituit in asociatie. Intrucit eu nu fac parte din asociatie, as dori sa stiu daca am obligatia de a achita toate costurile rezultate in urma masurilor adoptate de asociatie la adunarea generala, cum ar fi: fondul de rulment, paza, deszapezire (se solicita plata in avans), cost administrator, cost presedinte, cost intretinere camere de supraveghere. Subliniez ca voi plati contributia mea pentru intretinerea si reparatiile putului de apa, care este comun pentru toate casele.
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:42, 11 Septembrie 2017
Ar mai fi si alte cheltuieli comune: paza zonei, deszapezirea zonei, iluminat stradal, intretinere camere de supraveghere, eventual paza si interventie, etc. in conditiile in care pentru gunoi, apa menajera, gaz, lumina, etc. aveti incheiate contracte individuale cu firmele de profil.
Daca la imobilul unde locuiti s-a constituit asociatie de proprietari,hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti locatarii indiferent daca acestia sunt sau nu memebrii asociatiei
Aspectul ca dv nu doriti sa deveniti memebru proprietar nu va exonereaza de la obligatii,aveti in schimb mai putine drepturi fata de memebrii proprietari
Va revine obligatia sa achitati integral suma impusa in lista de plata intretinere lunara inclusiv parti comune
Fiind vorba de o asociatie de proprietari constituita la nivel de cartier rezidential, in mod normal cei 113 proprietari trebuie sa aiba incheiate contracte individuale cu firmele de distributie utilitati (lumina, gaze, caldura, etc.) pe baza citirii pe contoarele individuale montate la limita proprietatii dvs., cu firma de salubritate (gunoi, deseuri reciclabile, canalizare, etc.). Nu va obliga nimeni, daca nu doriti, sa faceti parte din asociatia de proprietari (nu sunteti toti in acelasi condomoniu/ bloc, caz in care este obligatoriu). Trebuie sa participati cu cota parte la cheltuielile comune - cele mentionate in mesajul meu anterior, plus: intretinere drumuri de acces, intretinere spatii verzi, reparatii la conducta comuna, ingropata, de gaz sau la magistrala de canalizare/ statia locala de epurare ape, etc.
Asociatia de locatari constituita poate gestiona toate cheltuielile comune si repartiza pe fiecare proprietar in parte, incluzand insa niste costuri suplimentare (presedinte, casier, cenzori, instalator, mecanic, etc.). Nefacand parte din asociatie, nu contribuiti cu cota parte la cheltuielile comune, in speta salariile celor mentionati si cineva face niste socoteli pentru repartizarea cotei parte. Daca primiti factura separata (greu de crezut pentru serviciile comune, mentionate) repartizarea cotelor parte nu trebuie facuta.
Altfel spus - pentru ca exista niste cheltuieli comune tuturor proprietarilor, care trebuie repartizate pe toti proprietarii, s-a infiintat asociatia de proprietari, iar cei care lucreaza ca angajati cu CIM la asociatie trebuie platiti si nu este corect ca la aceste cheltuieli sa nu participe toti proprietarii, acesta fiind de fapt singurul motiv care ar face ca toti proprietarii sa fie si membrii ai asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de plata a serviciilor asigurate intrun ansamblu rezidential nelu1158 nelu1158 Suntem proprietarii exclusivi ai infrastructurii unui ansamblu rezidential si asiguram serviciile aferente acestei infrastructuri:alimentare cu apa, ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari in ansamblu de vile Traian V Traian V Stimati domni/doamne, va rog sa imi spuneti si mie [u]ce obligatii[/u] am daca intr-un ansamblu de vile eu nu sunt membru al asociatiei ? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)