Guvernul a aprobat proiectul de Lege care modifica dispozitiile Legii nr. 503/2004 privind falimentul societatilor de asigurare, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei AvocatNet.ro.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
Potrivit proiectului de lege, se va extinde aplicarea procedurii de faliment prevazuta de Legea nr. 503/2004 si care, in prezent, se aplica numai societatilor de asigurare-reasigurare si societatilor care practica numai reasigurarea, denumiti si reasiguratori puri, ca urmare a transpunerii in Legea nr. 32/2000, a Directivei nr.2005/68/CE privind reasigurarea.
De asemenea, proiectul de act normativ reglementeaza un termen special de prescriptie de 5 ani, in care Fondul de garantare va putea plati indemnizatiile/despagubirile, comparativ cu termenul general de 3 ani.
Proiectul de lege completeaza, totodata, Legea nr. 503/2004 cu o sectiune noua care sa reglementeze modul de dizolvare si lichidare a societatilor din domeniul asigurarilor, inclusiv a brokerilor de asigurare, necesitate ce a rezultat ca urmare a unor situatii aparute in practica din ultima perioada de timp.
Legea nr. 503/2004 instituie un set de mecanisme menite sa asigure protejarea intereselor legitime si a drepturilor creditorilor de asigurari.
Prin lege a fost reglementata procedura redresarii financiare a societatii de asigurare, precum si procedura falimentului acesteia in caz de insolvabilitate.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)