Progeniturile crizei: pui casa gaj si iei banii in doar 10 zile, scrie capital.ro.
Casele de amanet profita de reticenta bancilor fata de creditele de consum. Ele isi diversi¬fica portofoliul de produse si intra pe o zona "pustie": creditele de consum cu garantii imobiliare. "Sa stiti ca valoarea minima a creditului este de 10.000 de euro". Unde mai auzi astazi asa ceva in Romania? Adica, in tara unde bancile comerciale parca se pregatesc sa puna lacatul pe usa si unde Banca Nationala face tot posibilul pentru a limita imprumuturile pentru populatie.
Cat mai supravietuieste Prima Casa 4? Ce asteptari au bancile in 2012, informeaza dailybusiness.ro.
Programul guvernamental Prima Casa 4 ar mai putea functiona pana aproape de finalul acestui an, cand se estimeaza ca va fi epuizat intreg plafonul de credite. Chiar si in conditiile in care creditarea merge ceva mai greu comparativ cu editiile anterioare, bancile se asteapta ca aceste imprumuturi sa ramana "vedete" in acest an.
Financial Times: Sunt bancile romanesti la cotitura?, titreaza evz.ro.
Economia romanesca si sectorul public au nevoie de ele, dar contextul devine tot mai dificil pentru bancile locale, care au un grad mare de credite neperformante, sunt supuse unor reglementari tot mai dure si resimt criza tot mai accentuata a zonei euro, este ideea care se desprinde dintr-un articol publicat in Financial Times.
Bucurestiul, in topul oraselor care si-au revenit cel mai rapid din criza, scrie capital.ro.
Capitala Romaniei se afla pe locul 32 din 200 in functie de cresterea economica inregistrata in 2011, conform raportului "Global MetroMonitor 2011: Volatility, Growth, and Recovery". Bucurestiul este unul dintre orasele care a crescut cel mai mult in ceea ce priveste veniturile si ocuparea fortei de munca, conform raportului care categorizeaza 200 dintre cele mai mari orase (arii metropolitane) ale lumii.
Transelectrica a avut pierderi de 63 mil. lei in trimestrul patru; profitul anual a urcat de 10 ori, informeaza zf.ro.
Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica (TEL) a inregistrat pierderi de 63 milioane lei in al patrulea trimestru, dar a inchis anul 2011 cu un profit net de 90,27 milioane lei (21,3 milioane de euro), de zece ori peste castigul obtinut in 2010.
Comentarii articol (1)