Într-o zi de 23 aprilie, în anul 1616, murea renumitul poet şi dramaturg englez William Shakespeare. Tot la această dată, însă în anul 1995, era celebrată pentru prima dată Ziua Mondială a Cărţii.
Newsletter avocatnet.ro: „Viitorul digital" și „10 de azi" Primești gratuit suplimentul de weekend despre impactul tehnologiei și cum să folosești AI, plus sinteza „10 de Azi" (L-V) cu cele mai importante știri și noutăți legislative. Rămâi informat, zi de zi și weekend de weekend!
William Shakespeare, care a murit în data de 23 aprilie 1616, a fost un poet, dramaturg şi actor englez, conform Wikipedia. Acesta este considerat cel mai mare scriitor în limba engleză şi cel mai proeminent dramaturg al lumii.
Shakespeare şi-a scris cea mai mare a operelor sale cunoscute între anii 1589 şi 1613. Piesele sale timpurii au fost comedii şi istorii, acestea fiind considerate unele dintre cele mai bune din aceste genuri. Apoi, el a scris tragedii până pe la 1608, inclusiv "Hamlet", "Othello", "Regele Lear" şi "Macbeth", ce sunt considerate unele dintre cele mai bune lucrări în limba engleză. În ultima fază, el a scris tragicomedii/romanţe și a colaborat cu alţi dramaturgi.
Data de naştere a englezului nu este cunoscută, însă acesta a fost botezat în data de 26 aprilie 1564. În 2016 se împlinesc 400 de ani de la moartea sa.
În pagina următoare puteţi citi informaţii despre un alt eveniment important din istorie.
Naveta rusească "Soyuz 1" a fost lansată în spaţiu în data de 23 aprilie 1967, conform Wikipedia. Acesta a fost un zbor cu echipaj la bord, din care a făcut parte doar cosmonautul Vladimir Komarov.
Zborul navetei "Soyuz 1" a fost afectat de mai multe probleme tehnice, iar Vladimir Komarov a fost ucis atunci când modulul de coborâre s-a prăbuşit din cauza unei pene a paraşutei. Aceasta a fost, practic, prima moarte a unui om din istoria zborului spaţial.
Misiunea, care a reprezentat, de fapt, un test de zbor, a durat o zi, două ore, 47 de minute şi 52 de secunde. În 2016 se împlinesc 49 de ani de la această misiune eşuată.
Aflaţi din următoarea pagină despre un alt eveniment istoric petrecut de-a lungul timpului.
În fiecare an, în data de 23 aprilie, este sărbătorită Ziua Mondială a Cărţii (cunoscută şi drept Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor sau Ziua Internaţională a Cărţii), potrivit Wikipedia.
Evenimentul anual este sărbătorit, de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), încă din anul 1995. UNESCO a decis să celebreze Ziua Mondială a Cărţii în data de 23 aprilie deoarece în această zi se aniversează diverse naşteri şi decese ale unor autori importanţi din jurul lumii (printre care se numără şi William Shakespeare).
În 2016, Ziua Mondială a Cărţii este sărbătorită pentru a 21-a oară.
Din pagina următoare puteţi afla ce personalităţi celebre s-au născut în data de 23 aprilie.
S-au născut într-o zi de 23 aprilie:
1894: Gib Mihăescu, scriitor român
1899: Bertil Ohlin, economist, politician şi laureat suedez al Premiului Nobel
1901: Grigore Sălceanu, poet şi dramaturg român
1922: Pavel Chihaia, prozator, dramaturg, istoric al artelor şi eseist român
1928: Shirley Temple, actriţă, cântăreaţă şi dansatoare americană
1941: Ray Tomlinson, programator şi inginer american
1958: Radu Mihăileanu, regizor român
1979: Barry Hawkins, jucător englez de snooker
Aflaţi din pagina următoare ce persoane importante au murit în data de 23 aprilie.
Au murit într-o zi de 23 aprilie:
1124: Alexandru I al Scoţiei
1616: William Shakespeare, actor, dramaturg şi poet englez
1851: Constantin Daniel Rosenthal, pictor şi revoluţionar român
1895: Carl Ludwig, medic şi fiziolog german
1951: Charles G. Dawes, bancher, politician şi laureat american al Premiului Nobel
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro
și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (0)