Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriOchii ei îți rămân în minte. Albaștri, metalici, sfredelitori. Restul trăsăturilor aproape că nu mai contează. Sincer, habar n-am cum arată cu adevărat. Dar ochii îi țin minte.
Articolul continuă mai jos
Ochii și faptul că zice, întotdeauna, „Buna ziua, domnule!” când trece pe lângă mine. Dacă se întâmplă să ne intersectam cu ea și să fiu împreună cu Alina, ne zice „Bună ziua, domnule și doamnă!”. Și-ți vine să râzi când vezi cuvintele alea strunjite cu grijă ieșind din gura unui copil de 5 sau 6 ani.
Ce n-o să înțeleg niciodată e cum poate fetița să ne salute ori de câte ori ne întâlnim, iar părinții ei să își ignore vecinii cu un sictir ideal. Și mă întreb de ce n-ar funcționa lucrurile invers, fetița să-și învețe părinții să salute.
Cred că, atunci când creștem, ne pierdem gena ridicolului. Și considerăm că, de la înălțimea poziției noastre actuale, ar fi penibil să fim politicoși. Ei, copiii, în schimb, văd în salut un salt forțat în lumea oamenilor mari. Salută, de fapt, lumea din care vor să facă parte.
Probabil că și în afaceri e la fel. La începuturi, îți pasă de lucrurile banale. Apoi, devii prea bun să-ți pese. În timp, îți dai seama că, miraculos, tocmai lucrurile alea banale fac diferența. Oamenii chiar țin minte cum îi tratezi. Succesul are mare legătură cu ideea asta.
Nu crezi?
***
Săptămâna viitoare vom reveni cu subiecte noi de dezbătut. Până atunci, te așteptăm cu comentarii la subiectul de azi :) Între timp, ți-am pregătit și o listă cu recomandări de învățat | citit | ascultat.
Citește mai mult despre lumea inteligo, cursuri inteligo, dezbaterea saptamaniiLumea Inteligo. Săptămânal, poți primi gratuit, în emailul tău, newsletter-ul Lumea Inteligo. Pentru oameni care vor să evolueze. Dezbatem subiecte legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră. În plus, vei regăsi recomandări de lectură, podcasturi și multe altele.
Abonează-te gratuit aici.
Noul AI Act generează confuzie în mediul de afaceri, companiile neștiind exact dacă și cum li se aplică aceste reglementări. Multe firme utilizează deja sisteme AI (chiar și fără să realizeze) și se expun riscurilor legale semnificative, cu amenzi care pot ajunge până la 35 milioane EUR sau 7% din cifra de afaceri globală, pe lângă potențialele daune reputaționale.
La curs, alături de Alin Popescu, fondator avocatnet.ro și specialist cu peste 25 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat tehnologic, veți învăța să identificați sistemele AI utilizate în companie, să evaluați riscurile, să implementați măsuri de conformitate și să transformați obligațiile legislative într-un program structurat în 20 de pași.
Comentarii articol (3)