În Reges-Online vor trebui reflectate, pe lângă alte cazuri de suspendare a contractului individual de muncă, inclusiv cazurile de suspendare bazate pe concediile medicale. Asta, spre deosebire de regulile care au guvernat fostul registru, unde obligația de a transmite aceste suspendări nu a existat.
Deși vorbim de o obligație care va genera un volum de muncă suplimentar pentru angajatori și operatori, per total, trebuie precizat că nu toate concediile medicale duc la suspendarea contractului individual de muncă. Mai exact, nu toate concediile listate în OUG nr. 158/2005 implică și suspendarea contractului, cauzele de suspendare a acestuia fiind expres prevăzute de Codul muncii. Ca atare, trebuie făcută o distincție clară între diversele tipuri de medical:
Pe de o parte, vorbim de suspendare de drept în cazul concediilor de maternitate și a medicalelor pentru incapacitate temporară de muncă ce a fost cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii, dar și în cazul carantinei; pe de altă parte, suspendarea operează și în cazul concediului pentru îngrijirea copilului bolnav, fiind listată în rândul celor care operează din inițiativa salariatului. Netransmiterea la timp a acestor informații în Reges-Online se va sancționa cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei pentru fiecare situație de suspendare neînregistrată.
Nu vorbim de suspendare (și, deci, nici de operarea în Reges) în cazul concediului de risc maternal, în cazul concediilor cauzate de accidente de muncă/boli profesionale ori în cazul concediului pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice.