- Pentru concediile medicale în derulare la data trecerii, se recomandă introducerea certificatului inițial în sistem, chiar dacă acesta a fost emis anterior migrării.
- Sistemul permite introducerea datelor cu dată din trecut, emițând doar o atenționare, dar acceptând înregistrarea pentru asigurarea continuității informațiilor.
Obligația de a transmite concediile medicale în Reges-Online este stabilită prin HG nr. 295/2025 și reprezintă una dintre marile noutăți (la nivel de date transmise) ale sistemului ce va trebui folosit obligatoriu, de toți angajatorii și prestatorii de servicii, după 30 septembrie. Indiferent dacă trecerea la utilizarea Reges-Online (nu în mediul de test!) se face în perioada de tranziție, obligația de a transmite medicalele în sistem nu retroactivează - dacă trecerea la Reges-Online se face pe 30 iunie, de pildă, nu înseamnă că trebuie transmise în sistem medicalele din perioada anterioară acestui termen. Totuși, o nuanțare e necesară în cazul medicalelor în curs la data trecerii la Reges-Online.
HG 295 stabilește că transmiterea în Registru se face în termen de trei zile lucrătoare de la data înregistrării la angajator a certificatului de concediu medical. În cazul în care primiți documente scanate (ex: pe e-mail sau WhatsApp) și ulterior originalele, obligația de transmitere se naște la data înregistrării documentului la angajator, explicau cei de la Inspecția Muncii în cadrul unui seminar online dedicat Reges-Online, organizat luna trecută.
Dacă un concediu medical a început înainte de această tranziție la Reges-Online și este încă activ (ex: un certificat inițial vechi cu o prelungire curentă), este important să fie introdus și certificatul inițial pentru a asigura continuitatea. Din punct de vedere tehnic, explica Inspecția Muncii, sistemul permite introducerea datelor cu dată din trecut (ex: concedii medicale începute acum câțiva ani sau chiar mai vechi, active în vechiul Revisal). Sistemul va emite o atenționare, dar va permite totuși înregistrarea.