avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate haifa

Activitate haifa

Răspuns la discuția CONTESTATIE GRADATIE DE MERIT
Multumesc pentru consiliere.
E in regula formularea de mai jos?

Subsemnatul...................................., posesor al CI seria............nr............... avand functia de .................... la Scoala ......................................, in baza prinicipiul de drept ?Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus? (unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem), vă rog să-mi aprobaţi cererea de contestaţie în raport cu reevaluarea dosarelor depuse la concursul de acordare a gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar 2013, la categoria ........................


Răspuns la discuția CONTESTATIE GRADATIE DE MERIT
Ati putea sa-mi dati un indiciu privind formularea contestatieie astfel incat sa oblige reevaluarea unor dosare?Sunt sigur ca exista un artificiu de formulare,prin care, pentru a-mi putea da un raspuns solicitarii mele, sunt nevoiti sa verifice dosarul altui candidat.

freeelis a scris:

Pot fi cazuri singulare si nu cred ca se poate merge pe o generalizare .. dar, incercarea moarte n-are.


Răspuns la discuția CONTESTATIE GRADATIE DE MERIT
Cunosc caz concret: o colega de-a mea a depus contestatie in cadrul unei etape de mobilitati de personal prin care a solicitat reevaluarea dosarelor pe motiv ca punctajul contracandidatei este ireal tinand cont de activitatile desfasurate, rezultatele obtinute etc. Dupa reevaluare a primit raspuns in scris cu punctajele finale: colegei mele i-au scazut 4,25 puncte, iar contracandidatei acesteia...16,5 puncte. Desi, din pacate, ierarhia punctajelor a ramas neschimbata, a avut totusi satisfactia ca intuitia ei a fost corecta, spre deosebire de modul de evaluare ale specialistilor.

freeelis a scris:

Trebuie sa se dovedeasca acel lucru si apoi daca contestati rezultatul unei alte persoane nu trebuie anuntata si aceasta ?


Răspuns la discuția CONTESTATIE GRADATIE DE MERIT
Logica ar fi...evaluare incorecta, neuniforma, discriminatorie

freeelis a scris:

Practica judiciara nu constituie izvor de drept ... prin urmare ,ceea ce ati gasit dvs nu se poate sustine ca fiind litera de lege ..

Chiar daca s-ar accepta asa ceva , nu vad logica de a contesta rezultatul obtinut de o alta persoana ..


Răspuns la discuția CONTESTATIE GRADATIE DE MERIT
Daca reglementarea nu include o prevedere, de genul "Nu se pot contesta rezultatele la concurs ale altui candidat", nu se poate deduce ca exista si posibilitatea de a contesta rezultatul la concurs obtinut de alt candidat?

Iata ce am gasit la un contencios administrativ : "In reglementarea anterioara, potrivit art.13(4) din ordinul N. nr.3297 din 25.02.2004 privind Metodologia de organizare si desfasurare a concursului pentru functiile de director si director adjunct la unitatile de invatamant preuniversitar "Nu se pot contesta rezultatele la concurs ale altui candidat". Actuala reglementare a Ordinului nr.3142/25.01.2006 nu mai include o asemenea prevedere, astfel incat se poate deduce ca in prezent exista si posibilitatea de a contesta rezultatul la concurs obtinut de alt candidat. Prin urmare exceptia inadmisibilitatii a fost respinsa."

Buna ziua,

exista posibilitatea de a contesta modul de evaluare si nu punctajul obtinut?
Sa ma fac inteles: nu am nimic impotriva sa-mi reevalueze dosarul meu doar ca doresc sa fie reevaluate si cel putin 2 dosare din cele 10 depuse. Consider ca evaluarea a fost lipsita de corectitudine, neobiectiva si nu s-au respectat conditiile impuse si transmise candidatilor si anume, punctajele se dau DOAR pe baza actelor doveditoare valabile.
Stiam ca eu personal pot contesta doar punctajul meu si nu al celorlalti. De aceea doresc sa gasesc o cale legala ca sa pot formula contestatia in acest sens.
Discuție Mostenire
Buna ziua,
bunicul fiului meu, decedand, a lasat o suma de bani pe care familia a impartit-o la 4, cate o parte la fiecare din cei 3 copii+ 1 parte bunicii, unul dintre cei 3 copii fiind tatal fiului meu de care am divortat in urma cu 22 de ani. Intrebarea ar fi urmatoarea: fiului meu i se cuvine de drept o cota parte din suma respectiva? La modul general, ce drepturi are fiul meu asupra bunurilor bunicilor ei?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,

va rog sa-mi precizati daca in cazul in care am fost respins la proba practica (traseu), este necesar sa mai sustin inca o data si proba teoretica, unde am fost admis cu 26 de puncte?
Iar o alta intrebare ar fi, unde pot reclama atitudinea necorespunzatoare a politistului examinator de la proba practica?
Multumesc anticipat.
tudorvaleriu a scris:

Interesant! Cand primiti motivarea poate o postati sa vedem si noi minunea!


Cu siguranta am s-o postez ca exemplu de...."buna practica" si totodata pentru a va putea solicita concret ajutorul.
azi am fost la tribunal pentru a ma interesa de hotararea aferenta litigiului de munca si am aflat cu stupoare ca cererea mea a fost respinsa. Astept detalii cu motivare prin posta;Intrebarea mea este daca CCMUNN, ART.75, (3) trebuie respectat??? Eu am invocat nerespectarea acestui articol, si am probat cu convocare etc.