avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate stefaniamunteanu

Activitate stefaniamunteanu

Răspuns la discuția Esalonare la plata
Multumesc pentru lamuriri.
In urma unui control fiscal ]ncheiat in 2012, la o societatae s-a stabilit o anumita suma de plata, suma formata din TVA, impozit pe dividente, majorari de intarziere si penalitati.
Acest contribuabil poate beneficia de prevederile OUG 29/2011 cu modificarile aduse de OG 30/2011, adica un grafic de esalonare cu amanarea la plata a penalitatilor si a 50% din majorari? Daca va respecta graficul de esalonare atat penalitatile cat si majorarile de intarziere vor fi anulate conform art 17 indice 1din OUG 29/2011?
Multumesc anticipat pentru ajutor si lamuriri!
Răspuns la discuția Divizare firma
Actul de proprietate pentru terenurile si cladirile dobandite de societate in urma divizarii il constituie Protocolul de divizare care ar trebui sa existe in forma autentica. In baza acelui protoclo faci dovada si inregistrezi bunurile pe numele societatii.
Nu esti obligata sa faci reducere de capital. Schimbarea formei juridice din sa in srl nu te obliga la reducerea capitalului. Se considera ca capitalul pe care-l avea societatea ca SA va fi acum capitalul SRL . Schimbarea formei juridice nu presupune crearea unei noi persoane juridice.Cu toate acestea, daca vrei sa reduci capitalul social, poti sa o faci astfel:
-faci o adunare generala a asociatilor prin care hotarasti reducerea capitalului cu suma de ......
- publici hotararea in M.O. prin registrul comertului si astepti 60 de yile de la publicare
- dupa care poti opera efectiv reducerea prin depunerea hotararii si a actului constitutiv rescris la registrul comertului.
Cum procedezi cand vrei sa trasformi un SA in SRL , ai majoritatea ceruta de lege pentru schimbarea formei juridice, dar ai 10% actionari persoane fizice de care nu mai stii nimic? Ce se intampla cu actiunile lor? Sunt fostii actionari PAS care acum apar ca lista actionari persoane fizice de care nu mai stii nimic.