avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ax3l4axel

Activitate ax3l4axel

Buna ziua,

Vrem sa incheiem un contract de comodat prin care o firma da spre folosinta un apartament unei persoane fizice. As vrea sa stiu care este perioada maxima pe care se poate incheia un astfel de contract, sau daca se poate incheia pe perioada nedeterminata.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Infiintare SRL-D
Multumesc pentru raspunsuri.

Si la intrebarea a 3-a poate cineva sa imi raspunda?
Vrem sa infiintam un SRL-D cu doi asociati si avem cateva intrebari. Mentionez si ca sediul social va fi intr-un apartament pentru care se va face un contract de comodat.

1. Apartamentul in care va fi sediul social are 2 proprietari. Contractul de comodat trebuie facut in numele amandurora sau este suficient doar unul din ei?

2. Contractul de comodat este suficient sub semnatura privata sau este nevoie ca el sa fie facut la notar?

3. Daca avizul asociatiei de locatari se face in numele altei persoane decat unul din asociati, in calitate de imputernicit, este nevoie de un act aditional care sa ateste imputernicirea? Daca da, care ar fi acesta?

4. Se poate ca ambii asociati sa fie si administratori in societate? Daca da, cum se redacteaza asta in actul constitutiv. Adica se considera consiliu de administratie sau se poate scrie simplu ca sunt 2 administratori.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Intrebari infiintare SRL-D
Multumesc pentru raspuns.
Vreau sa infiintez un SRL-D si am trei intrebari. Mentionez si ca sediul social al firmei va fii in alt judet decat cel de domiciliu.

1. Trebuie sa inregistrez firma la ORC din judetul de domiciliu sau in cel in care va fii sediul social al firmei?
2. Este posibil ca sediul social sa fie intr-un apartament care apartine unei alte firme care are sediul social tot acolo (apartamentul are 3 camere), daca se face un contract de comodat?
3. Contractul de comodat si avizul asociatiei de locatari trebuie facute inainte de inregistrarea firmei. Dar din cate am vazut pe avizul asociatiei trebuie completat CUI si numarul de ordine in registrul comertului, care se elibereaza doar dupa inregistrare. In cazul asta se completeaza documentele doar cu numele firmei?

Va multumesc
Buna seara. In realizarea planului de afaceri pentru acordarea finantarii nerambursabile pentru un SRL-D se solicita si specificarea locatiei de implementare a proiectului (adresa acesteia). Este necesar ca aceasta sa fie cunoscuta in prelabil? Daca proiectul va fi implementat intr-un spatiu inchiriat, spre exemplu, contractul de inchiriere nu poate fi semnat inainte ca finantarea sa fie aprobata.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Mecenat
Multumesc pentru raspuns. Am citit Legea 32/1994, dar nu am gasit nimic referitor la documente necesare. Ma intereseaza daca este necesara o adeverinta de la institutul unde se desfasoara cercetarea, sau de publicarea unui articol intr-o revista de specialitate, sau ceva de genu asta. Mai exact, cum dovedeste beneficiarul ca intradevar desfasoara o activitate de cercetare? Sau este nevoie ca mecena sa dispuna de bonuri sau facturi fiscale care sa ateste cum au fost fondurile folosite de catre beneficiar?
Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Bursa doctorala
Multumesc pentru raspuns.

In acest caz as putea sa am in acelasi timp si o pensie de urmas si o bursa doctorala? Am inteles ca pensia de urmas e conditionata de urmarea unei forme de invatamant acreditate, de limita de 26 de ani, si de realizarea de venituri sub 25% din salariul mediu brut (luandu-se in calcul doar veniturile pentru care se retine CAS).
Buna ziua,

Am o intrebare legata de deducerea de 300 lei din impozitul pe venit care se acorda celor care au un contract de economisire pentru domeniu locativ. Acesti 300 de lei reprezinta suma care este returnata, sau reprezinta doar o deducere din baza impozabila, castigul fiind in acest sens doar 48 de lei?

Va multumesc.