avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Fatol

Activitate Dana Fatol

Răspuns la discuția Schimbare activitate firma
Bună ziua,

Vedeți aici [ link extern ]
Răspuns la discuția Schimbare proprietar auto
Bună ziua,

Nu contează rudenia. Se face contract de vânzare-cumpărare sau contract de donație și s eumreză demersurile legale pentru inregistrare (finante, politie) Cel mai ușor e să faceți contract de vânzare-cumpărare pe o sumă modică
Răspuns la discuția Accident cu victime
Bună ziua,

Depinde de circumstanțele personale ale tatălui și de atitudinea în timpul procesului, precum și de durata de vindecare a celor răniți și a urmărilor produse ca urmare a acestor răni. În funcție de acestea pedeapsa efectiv aplicată paote fi amenda sau închisoarea cu sau fără suspendare.

Art. 196

Vătămarea corporală din culpă

(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1)-(3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.

(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Răspuns la discuția Buna ziua
Bună ziua,

Vă poate ajuta un avocat sau jurist din Olanda ori o altă persoană care cunoaște legislația de acolo.
Răspuns la discuția PFI kinetoterapie
Bună ziua,

Întrebați la Registrul Comerțului dacă veți avea nevoie de acest act la înregistrare și la Primărie dacă veți avea nevoie de el pentru a obține autorizația de funcționare.
Bună ziua,

Care e întrebarea? Dacă nu aveți contract înregistrat la ANAF îi ocupați locuința fără temei legal și are dreptul de a vă cere să plecați. Aveți o altă întrebare? Sau asta era? Dacă vă poate cere să plecați?
Răspuns la discuția Buna ziua!
Bună ziua,

Mai aveți contractul semnat?

Mergeți cu ce aveți la Inspectoratul Teritorial de Muncă și faceți o plângere și rugați-i să vă îndrume cu ce mai puteți face.
Răspuns la discuția Filmare fara acordul persoanei
Bună ziua,

În incinta lui are dreptul să filmeze, dar ar fi trebuit să notifice acest fapt persoanelor prezente in incintă. Dacă nu le-a dat contract, factură, chitanță, e ca și cum închirierea nu există. De ce întrebați ce se poate face, au nevoie de aceste acte sua doar s-au supărat acum după eveniment că nu au dovezi de plată a banilor?
Răspuns la discuția Executare silita-Debitor Acte
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Executorul trebuie să vă dea Incheire de incetare a executării silite după ce distribuie banii rezultați din vânzare.

După intabularea actului pe noul proprietar puteți obține un extras de carte funciară pentru informare în care va figura noul proprietar.

Dana Fatol
Răspuns la discuția Partaj la divort
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Legea permite cote diferențiate.

Aveți mai jos extrase din două hotărâri ca sa va faceți o idee

[ link extern ] /

[ link extern ] /