in cazul in care acesta refuza sa trimita aceste hartii de la admin financiara unde este inscrisa masina, ce ramane de facut?(l-am gasit si motiveaza ca nu are timp sa vina in bacau, sau ca-mi trimite mie hartiile si sa merg eu cu ele la primarie sa-i scot masina)
am cumparat o masina la sfarsitul perioadei de leasing de la fostul proprietar, masina a fost radiata de firma de leasing si a trimis toate actele, iar dupa vanzarea facta la un birou de acte, fostului proprietar i s-au dat niste acte cu care trebuia sa se prezinte la admin. financiara si sa o scoata din evedinta.Intrucat a trecut cam o luna iar proprietarul nu a mai dat nici un semn si nu mai raspunde la telefon , iar dovada ca a scos-o din evidenta nu a mai trimis-o, cum se poate proceda pentru inscrierea masinii?
In calitate de director al unei scoli generale va doresc un raspuns la urmatoarea problema:
Scoala noastra ,conform anumitor surse ar fi trebuit improprietarita cu o anumita suprafata de pamant in urma retrocedarii suprafetelor agricole .Dupa 1990 , pe suprafata respectiva prin diferite mijloace mai mult sau mai putin legale au fost improprietarite diferite persoane, printre care si inginerul agricol din comuna, scoala fiind privata in acest fel de drepturile care i se cuvin.
Nefiind director de mult timp nu am cercetat in amanunt situatia respectiva, la fel cum nici pe predecesorii mei nu au facut acest lucru. As dori sa stiu daca scolile au primit titlu de proprietate pe pamanturile lor conform legii, daca se mai poate face ceva in acest caz, unde ar trebui sa ma adresez si ce demersuri trebuie facute.
De mentionat ca scoala noastra este una destul de saraca ,cu o baza materiala modesta si cladiri care stau sa cada, iar pe terenul respectiv se va construi o gropa de deseuri petroliere, "proprietarul" incasand o suma foarte mari de bani, nemeritata consideram noi.
va multumesc.
as dori sa aflu daca exista vreo modalitate legala prin care sa platesc ratele unui leasing pe numele actualui proprietar +un avans iar la sfarsitul contractului sa raman cu masina.Daca exista vreun act notarial sau sub alta forma care sa-mi garanteze la sfarsitul contractului ca masina va fi a mea va rog sa-mi spuneti urgent pt ca vreau maine sa iau masina.va multumesc