avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate Marioara Maftei

Activitate Marioara Maftei

Eugenoctavian1968, administratorul are contract de munca incheiat cu fiecare membru al asociatiei de spuneti ca e anagajatul dvs., ca membru al asociatiei? Si daca este, in mod legal, angajatul dvs. asta inseamna ca trebuie sa faca ce vreti dvs. ?
Răspuns la discuția Legea 238/2013
Cred ca intrebarea mea e confuza. Imi cer scuze si reformulez :
Ma intereseaza articolul 14 (8) din OUG 18/2009, pe care legea 238/2013 o modifica si completeaza prin articolul unic punctul 11, citez :
"11. La articolul I punctul 14, articolele 14 şi 15 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

"
Art. 14.
...........................................................................................................
(8) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), sumele avansate de autorităţile administraţiei publice locale pentru asigurarea cotei de contribuţie proprie a asociaţiilor de proprietari, prevăzute la art. 13 alin. (1) lit. c), sunt considerate cheltuieli de natură socială şi nu se recuperează de la următoarele categorii de proprietari, persoane fizice:

a) persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate în întreţinere;

b) persoane singure/familii care, în ultimele 3 luni anterioare efectuării anchetei sociale de către autoritatea administraţiei publice locale, au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sub câştigul salarial mediu net pe economie;

c) veterani de război şi soţi/soţii supravieţuitori/supravieţuitoare ai/ale acestora;

d) pensionari, indiferent de statutul acestora, ale căror venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sunt sub câştigul salarial mediu net pe economie."


Acest text ma intereseaza daca este in vigoare, in prezent, in aceasta forma!
Multumesc!
Discuție Legea 238/2013
Articolul 14 (8) din aceasta lege este in prezent in vigoare fara nicio modificare?
Instanta s-a pronuntat prin sentinta din 2008 :
"Mentine starea de coproprietate comuna si fortata asupra locurilor de veci."
dar parohia cere iesirea din indiviziune sub pretextul ca nu poate face actul de concesionare
pe ambele nume...E reala aceasta neputinta? E legal sa oblige iesirea din indiviziune prin notariat?
Cum sa faci partaj asupra unui drept de folosinta?

Doua locuri de veci luate in concesiune de la o parohie de catre doi soti in viata, fiecare avand cate o fiica din casatoriile precedente.
In anul 2000 sotul a decedat si a fost inmormantat in unul dintre morminte. Intru-cat fiica lui a afirmat ca n-o intereseaza locurile de veci si nici nu s-a prezentat la parohie in termenul de 3 luni, actul de concesiune vechi a fost inlocuit cu altul facut pe numele fiicei sotiei.
In anul 2004, fiica decedatului introduce actiune de judecata pentru mostenire, actiune finalizata pe 30.01.2008 printr-o sentinta care hotaraste urmatoarele :
".......
Constata ca au calitatea de mostenitoari parata-reclamanta in calitate de sotie supravietuitoare, avand o cota de 1/4 din masa succesorala si reclamanta-parata in calitate de fiica, avand o cota de 3/4 din masa succesorala.
Constata ca masa succesorala se compune din : cota de 1/5 din dreptul de proprietate......si dreptul de concesiune a doua locuri de veci...din parohia....
Dispune iesirea din indiviziune asupra imobilului.
.......
Mentine starea de copropietate comuna si fortata asupra locurilor de veci.
..........."
In octombrie 2008 decedeaza si sotia fiind inmormantata in al doilea loc de veci.
In 2009 i se elibereaza fiicei sotului decedat, la cerea acesteia si in baza sentintei de mai sus, fara incunostiintarea celeilalte fiice, un act de concesiune pe un mormant si jumatate din cele doua.
Din anul 2000 pana in prezent, fiica sotiei a ingrijit si a platit contributia anuala pentru ambele morminte, an de an, fara sa i se fi spus de existenta celui de-al doilea act...
Fiica sotului, nu a ingrijit niciodata mormintele, nici nu s-a ingrijit sa fie scris numele tatalui sau pe placa de marmura a crucii mari,comuna ambelor morminte, si din 2009 n-a mai fost pe acolo pana la inceputul lunii acesteia, cand a platit contributia pe 6 ani (2010-2015), retroactiv, dupa care a luat legatura cu cealalta fiica cerandu-i iesirea din indiviziune la notariat.
Administratorul parohial a spus ca trebuie obligatoriu sa mearga ambele la notariat pentru a iesi din indiviziune ca sa le poata face acte fiecaruia pe cate un mormant pentru ca nu poate face un act pe ambele nume si pe ambele morminte...
In aceasta situatie, ce poate face fiica sotiei, legal, pentru a pastra mormintele in folosinta stricta a familiei ei si a celeilalte fiice?
Multumesc!

I


In cazul in care administratorul are scoala si atestat din anul 2004 , valabil 3 sau 4 ani, deci valabilitatea este expirata , ii este necesara aprobarea adunarii generale pentru a fi mentinut in functie chiar in cazul in care a demarat actiunea de a intra in legalitate prin inceperea unui acum al unui curs de atestare sau faptul ca este in curs de a intra in legalitate este sufiicient pentru a nu se mai considera motiv de demitere?
Răspuns la discuția Coasigurat sanatate
Multumesc frumos pentru idee !Declaratiile si cererile au fost date dar nu am intrebat daca m-a inregistrat ca persoana in intretinere pentru ca este angajator particular si indiferent de cate avantaje banesti ai beneficia din partea fiscalitatii tot netul negociat il primesti...Am convingerea ca aveti dreptate! Mii de multumiri !
Fiul meu a facut cerere la angajatorul lui pentru ca eu sa fiu luata in evidenta si a mi se elibera adeverinta de co-asigurat sanate pentru medicul de familie . De trei luni astept aceasta adeverinta care nu s-a eliberat pe motiv ca programul de calculator folosit de angajator nu-mi accepta prezenta ca si co-asigurat...
Are cineva idee de ce se intampla si mai ales ce as putea face sa-mi rezolv aceasta problema pentru ca am mare nevoie sa merg la medic!
Răspuns la discuția Demisia
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Demisia
In cazul in care ai contract de munca de jumatate de norma si vrei sa renunti la el, care sunt posibilitatile si procedura legala de urmat?