avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în preaviz deoarece a trebuit să plec în străinătate după două zile de la data demisiei.Soţia mea a prit acasă după trei zile o informare precum că figurez ca şi absent nemotivat şi că voi suporta consecinţele....că mi se va încheia contractul cu litera i.....etc.Dacă se vor ţine de cuvânt...ce presupune acest lucru?Voi mai putea fi angajat legal?Vă rog din suflet să mă ajutaţi cu un răspuns.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 21:51, 2 Septembrie 2011
Intrucat nu ati respectat termenul de preaviz , veti suporta consecintele savarsirii abeteri disciplinare - absent nemotivat de la serviciu . In acest caz, angajatorul poate sa va desfaca disciplinar c.i.m., in baza art.61 lit.a C.mun. - corespndentul fostului art.130 lit.i C.mun.

Nu are nicio relevanta faptul ca vi se desface c.i.m. disciplinar, va puteti angaja la alti angajatori ... pentru acestia ar trebui sa conteze competenta si profesionalismul celui pe carel angajeaza si nu altceva.
Absentele nemotivate constituie abatere de la regulamentul intern si se sanctioneaza disciplinar, sanctiunea putand ajunge pana la concedierea cu art.61 lit a din codul muncii.
Informarea ati primit-o in contextul declansarii cercetarii disciplinare. Neprezentarea la data convocarii da dreptul angajatorului sa dispuna aplicarea unei sanctiuni.
Desfacere disciplinara pentru absente nemotivate nu va afecteaza angajarea in viitoarele locuri de munca.
dar în condiţiile în care eu mi-am dat demisia din momentul în care nu m-am mai prezentat la servici, ei nu mi-au dat nici un răspuns la cererea mea de demisie, apoi mi-au trimis informarea acasă.E corect modul lor de a proceda? Vă mulţumesc!
Este foarte corect. Modul in care ati procedat dv. nu este corect.
Dv. v-ati depus demisia dar erati obligat sa efectuati perioada de preaviz inscrisa in contract urmand ca la sfarsitul acestei perioade sa va inceteze contractul. In concluzie, ati lipsit nemotivat incepand cu prima zi de preaviz (ziua depunerii demisiei).
In cazul in care ai contract de munca de jumatate de norma si vrei sa renunti la el, care sunt posibilitatile si procedura legala de urmat?

Alte discuții în legătură

Demisie - preaviz Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Cum inceteaza un contract individual de munca in cazul unui salariat care-si da demisia fara respectarea perioadei de preaviz iar administratorul ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)