avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate lt

Activitate lt

Mulțumesc. Am întrebat din nou și mi s-a menționat că în Normele de aplicare este stabilit modul de calcul al perioadei de cotizare (art.19.1.4). Se pare că, având normă redusă, chiar dacă am lucrat în ultimele 12 luni încontinuu, nu avem drept de ajutor de șomaj,
De la AJOFM mi s-a spus ca trebuie sa fie cotizate 12 luni cu norma intreaga in ultimele 24luni, iar eu nu am gasit in lege referire la faptul ca trebuie sa fie norma intreaga.
Data încetării CIM va fi 31.01.2021.
Bună ziua,

O persoană care are a fost angajată în luna noiembrie 2019 cu normă întreagă de 8 ore/zi (înainte de noiembrie era neîncadrată muncă de mai mulți ani), care a fost modificată prin act adițional în luna aprilie 2020 la 3 ore/zi, poate beneficia de indemnizație de șomaj? Firma la care lucrează momentan, din motive economice, își reduce activitatea.
Multumesc.
Multumesc.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca si de unde se poate cere contractul de vanzare cumparare al unei case, pentru a vedea care sunt partile care au fost prezente la tranzactie? In extrasul CF este mentionat doar numarul contractului si data tranzactiei, numele notarului nefiind mentionat.
Este vorba de o tranzactie in familie, in urma careia casa parintilor ajunge in proprietatea doar a unuia dintre cei 2 copii (majori).

Multumesc.
Discuție OUG 190/2000
Buna ziua,

Am o intrebare legata de confectionarea bijuteriilor handmade din argint. Daca achizitionez parti componente din argint de la producatori sau comercianti (inele, inchizatori, tortite, ace, etc.) acestea trebuie sa fie marcate, conform OUG 190/2000? Daca eu asamblez mai departe aceste parti componente si confectionez o bijuterie handmade pe care intentionez sa o comercializez, mi se aplica si mie OUG 190/2000?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Am o intrebare legata de fondul de pensii pilonul II. Daca o persoana isi pierde locul de munca si nu mai contribuie temporar la acest fond de pensii, se pierde sau se diminueaza suma acumulata pana in momentul pierderii locului de munca/contributiei la fond?

Luminita T.
Răspuns la discuția Analiza de risc obligatorie?
In decembrie 2017 am infiintat o firma de consultanta, avand sediul social la domiciliu (care nu e proprietate personala, am contract de comodat), iar activitatea se desfasoara la sediul clientului. Nu am bunuri sau valori pe firma (doar capitalul social). Intrebarea este daca in acest caz se aplica prevederile Legii 333/2003, care mentioneaza la art.2(1): (1) Ministerele și celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale, regiile autonome, companiile și societățile naționale, institutele naționale de cercetare-dezvoltare, societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum și alte organizații care dețin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unități, sunt obligate să asigure paza acestora.
Adica, trebuie sa platesc si sa am acea evaluare de risc?