Având în vedere art.7 din Legea 98/2016 revizuită, în cazul unei achiziții de produse cu o valoare estimata de 175.000 Lei, fără TVA, este corectă utilizarea catalogului electronic sau este obligatorie consultarea a 3 operatori economici?
Cum se pot scoate, fără a plăti impozit pe profit, banii de la pilonul 2 de pensii, după ce primești decizia de pensionare la limită de vârstă? Trebuie scoși în tranșe lunare de 3.000 lei sau se pot scoate 12*3.000 lei/an într-o singură tranșă? Mulțumesc.
Conform art.56(1) din Codul muncii, un CIM încetează de drept la data la comunicarii deciziei de pensie în cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare. Presupunând că această de cizie va fi primită la 01.06.2025 și comunicată angajatorului, mai poate fi vorba de perioadă de preaviz? Mulțumesc.
Conform legii, as putea iesi la pensie la limita de varsta in septembrie 2027. Tot conform legii, anticipat as fi putut iesi anticipat la pensie in septembrie 2022, daca as fi avut 33 ani si 11 luni contributii platite. As putea cumpara vechimea lipsa (aproximativ 11 luni) pentru o perioada din ultimii 6 ani in care nu am contribuit la sistemul de asigurari sociale? Și mai am o întrebare legată de tabelul din art.51 din Legea 360/2023. La pensia anticipată se ia în calcul reducerea din tabel?
Mulțumesc. Am întrebat din nou și mi s-a menționat că în Normele de aplicare este stabilit modul de calcul al perioadei de cotizare (art.19.1.4). Se pare că, având normă redusă, chiar dacă am lucrat în ultimele 12 luni încontinuu, nu avem drept de ajutor de șomaj,
De la AJOFM mi s-a spus ca trebuie sa fie cotizate 12 luni cu norma intreaga in ultimele 24luni, iar eu nu am gasit in lege referire la faptul ca trebuie sa fie norma intreaga.