avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate LUST EXPERT

Activitate LUST EXPERT

Răspuns la discuția DEFISCALIZARE CASA DE MARCAT
Acte necesare la predarea memoriei fiscale :
1. Cartea de Interventii a casei de marcat;
2. Registrul Special al casei de marcat;
3. Certificarul Inmatriculare al firmei-copie;
4. Certificat inregistrare in scopuri TVA(RO)-copie(daca e cazul);
5. Declaratie instalare : original + copie (vizata de Administratie);
6. Adresa D.G.F.P. : original + copie ;
7. Stampila
8. Delegatie
9. proces-verbal de predare memorie fiscala , 4 ex. ( service autorizat AMEF)
10. memoria fiscala



Procesul verbal de predare a memoriei fiscale impreuna cu memoria fiscala si rola, pe care sunt înregistrate datele din memoria fiscala se preia de catre reprezentantul organulului fiscal în a cărui rază este instalat aparatul (conform arondării teritoriale). Procesul-verbal de predare se întocmeşte în 4 exemplare şi se semnează de către reprezentantul organului fiscal, de utilizator şi de tehnicianul de service. Originalul procesului-verbal se preia de către reprezentantul organului fiscal teritorial, o copie revine utilizatorului şi două copii vor fi preluate de către tehnicianul de service, dintre care una se transmite distribuitorului autorizat prin grija unităţii de service acreditate.


Răspuns la discuția Concediu odihna
Indemnizaţia de concediul de odihnă - reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimile 3 luni anterioare plecării în concediul de odihnă ;
Indemnizaţia de concediul de odihnă nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenit pentru perioada respectivă prevăzut în CIM;
Deci concediul luat in iulie nu este afectat de reducerea de 25%...
Răspuns la discuția Chitante
Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5.000 lei. Totusi se pot achita facturile cu valori care depasesc plafonul de 5.000 lei catre furnizorii de bunuri si servicii astfel: 5.000 lei in numerar, iar suma care depaseste acest plafon putand fi achitata numai prin instrumente de plata fara numerar (prin ordin de plata, card, cec, bilet la ordin, etc.). numerar in lei intre persoanele juridice sunt limitate. numerar in lei intre persoanele juridice sunt limitate.Incasarile zilnice in numerar ale unui agent economic sunt neplafonate, respectand regula ca nu se poate incasa mai mult de 5.000 lei de la o singura persoana juridica.

In plafonul zilnic maxim de 10.000 lei intra si avansurile acordate angajatilor proprii pentru aprovizionari diverse. Aceste limitari au fost impuse de OG nr. 15 / 1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare.
Răspuns la discuția discutii contabile si fiscale
Aveti obligatia sa facturari masina...Nu aveti alta solutie egala.Ulterior puteti face si compensarea...
Răspuns la discuția dizolvare societate
Faceti o cerere la registrul comertului sau luati legatura cu un lichidator...
Răspuns la discuția Diurna

Modul de acordare si cuantumul indemnizatiei este stabilit prin HG 1.860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, publicata in Monitorul Oficial nr. 1.046 din 29 decembrie 2006.

Pentru salariatii din cadrul companiilor nationale, societatilor comerciale si regiilor autonome la care drepturile salariale se acorda prin negociere, drepturile banesti pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in cadrul localitatii, in interesul serviciului, se acorda in conditiile prevazute in contractele colective sau individuale de munca (art. 2 din HG 1.860/2006).

Potrivit art. 45 din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, salariatii unitatilor trimisi in delegatie in tara sau in strainatate vor beneficia de diurna de deplasare, al carei cuantum se stabileste prin negociere la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitate.
Nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplica la institutiile publice.
In temeiul art. 9 din HG 1.860/2006, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, persoana aflata in delegare sau detasare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca primeste o indemnizatie zilnica de delegare sau de detasare de 13 lei, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea.
. Numarul zilelor calendaristice in care salariatul se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca. Pentru delegarea cu o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.
Răspuns la discuția masura 312
Depinde de contractul de consultanta pe care l-ati semnat.Acolo sunt si prevederile contractuale legate de plati...
Răspuns la discuția declaratia 390
Daca facturarea se face catre o firma din Romania si societatea nu inregistreaza alte facturi din spatiu U.E.(servicii,piese de schimb etc)nu trebuie sa depuneti 390
Răspuns la discuția minimis
Nu puteti depune proiect pe masura 4.3.Conditia obligatorie care trebuie indeplinita este ca societatea sa se incadreze in categoria microintreprinderilor,deci sa aveti pina la 9 salariati.
Puteti face un contract de asociere in participatiune.