avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate oana_i

Activitate oana_i

Buna ziua! Printr-o sentinta civilă pronuntată in 1997 am fost obligat la o pensie de intretinere in favoarea fostei sotii intrucat s-a efectuat o expertiza medico-legală fiind incadrabila la gr II invaliditate.
De mai multi ani fosta sotie a plecat la munca in Italia, iar eu platesc in continuare aceasta pensie. Pot solicita sistarea acestei plati???
Am formulat o cerere de interventie principala in cadrul unui partaj de bunuri comune. Creanta mea dateaza din 2007 şi 2008. Se aplica regulile generale de prescriptie ? Partea adversa a invocat prescriptia dreptului de a mai solicita aceasta creanta...Instanta a admis in principiu cererea mea...
Imposibil, nici nu vrea sa auda, abia asteapta sa ne dea afara din casa. Nu putem obtine nicio hotarare judecatoreasca..nimic?
Sa inteleg ca daca nici la Primarie nu gasim nimic, nu mai avem nicio sansa? Practic, primul proprietar a vandut de doua ori aceeasi casa....
Buna ziua!
Sunt una dintre mostenitoarele lui P.M., decedata in februarie 2010 şi am urmat.probl:

Mama mea a cumparat prin act de mana in 1988 o casa cu teren de la A.B., care la randul lui cumpărase această casa de la C.D.in 1982.
Mama a figurat la rolul agricol şi a primit certificat fiscal pe care figureaza cu aceasta casa si teren.
La moartea ei am aflat că unul dintre fraţii nostri ar fi cumparat aceasta casa de la primul proprietar C.D., prin act notarial în 1992. Casa şi terenul insa nu au carte funciara nici la acest moment.
Din pacate nu avem actul de mana prin care mama a cumparat casa de la AB, iar acum suntem in situatia de a nu avea acces la aceasta mostenire.
Ce putem face?
Primaria nu ne poate ajuta cu nimic, ei spun ca nu au cunostinta de niciun act de mana al mamei.
Este permisa adoptia de catre bunici a nepotului...in acest caz nepotul ar deveni frate cu tatal biologic...
Exista aceasta interdictie?
Răspuns la discuția reconstituire vechime
In adeverinta respectiva nu sunt indicate si veniturile realizate, dat fiind faptul ca o parte din contabilitate a fost distrusa, iar persoana in cauza a lucrat ca zilier.
Răspuns la discuția reconstituire vechime
Am obtinut o hotarare judecatoreasca de reconstituire a vechimii în munca, fostul angajator mi-a eliberat o adeverinta cu perioada in care am lucrat, insa Casa de Pensii nu o accepta. Ce sa fac in continuare?
Răspuns la discuția modificare acord de asociere
si in situatia in care contractul e in derulare nu se mai poate modifica nimic???
Buna ziua!
Un acord de asociere in vederea participarii la procedura de atribuire a unui contract de achizitie publică poate fi modificat? Si daca da, care este procedura?
Speta mea vizeaza situatia in care dorim sa modificam repartizarea sumelor de bani afereente contractului.