avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate mmarianne

Activitate mmarianne

Este aceeași funcție, doar ca atribuțiile biroului/denumirea lui sunt diferite
Bună seara
Ma confrunt cu următoarea speta:
Sunt salariat cu CIM pe durata nedeterminata la o societate comerciala
In urma unui concurs, ocup o funcție de conducere
În ianuarie anul acesta se schimba organigrama societății și primesc o decizie de numire în funcție pe durata determinata. Funcția este similara, activitatea /denumirea biroului sunt ușor diferite. Nu se schimba salariul
Înainte de expirarea perioadei funcției de conducere sunt notificat ca angajatorul nu va prelungi aceasta funcție și voi trece pe un post de execuție
În ce măsură este corecta aceasta hotărâre a angajatorului, având în vedere concursul câștigat anterior și faptul ca, am semnat decizia cu numire în funcție pe durata determinata dar nu am primit act adițional?
"va multumesc
Bună ziua.
Va rog sa ma ajutați în următoarea speta:
In cadrul unui birou exista un conflict între salariati
Poate dispune angajatorul o evaluare psihologica a întregului colectiv, evaluare care sa identifice problemele și sa identifice soluții?
Sau poate fi considerata ca fiind discriminare?
Mulțumesc
Buna ziua
va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Un salariat, cu program ,de lucru 07-15, este in delegatie.
Seara, este surprins sub influenta bauturilor alcoolice in camera de hotel. Martor: colegul de camera
Poate fi sanctionat disciplinar? In RI se mentioneaza ca este abatere disciplinara doar daca este sub influenta bauturilor alcoolice si in incinta societatii.
Multumesc!
Bună ziua
Va rog sa ma sprijiniți în următoarea situatie:
Prin hotărâre a instantei judecătorești s-a stabilit modificarea cărții funciare în sensul recunoașterii dreptului de proprietate dat printr-un certificat de proprietate.
Oficiul de cadastru a refăcut cartea funciara, în sensul dat de instanta.
Va rog sa ma ajutați în indicarea instituției îndreptățită sa efectueze măsurătorile necesare și a împrejmuirii terenului respectiv, pt ca ne-am adresat Primăriei, dar ne-au comunicat ca nu este competenta lor.
Mulțumesc!
Buna ziua
Prin Codul Muncii se precizeaza ca in cursul cercetarii disciplinare, salariatul are dreptul sa să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al carui membru este sau de un consultant extern specializat în legislaţia muncii.
Intrebarea mea este daca avocatul ( asa cum era precizat inainte in Codul Muncii ) poate fi considerat un consultant extern specializat în legislaţia muncii.
Multumesc!
Bună ziua
Va rog sa ma ajutați în clarificarea următorului adpect:
Ce înseamnă dacă o persoana este citata ca intimat într-un dosar penal care are ca obiect confirmare la renunțare urmărire penala?
Multumedc
Buna ziua
Sunt angajata a unei societati iar prin decizia angajatorului sunt responsabil cu transmiterea catre ITM a Registrului General de Evidenta a Salariatilor.
In baza acestei decizii am primit de la ITM user si parola.
Noul meu sef imi cere sa ii comunic si lui aceste date ( user si parola ) pt a putea accesa si el portaul REges
Intrebarea mea este daca poate sa imi ceara acest lucru ( legal ) si daca eu trebuie sa i le dau
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta
Instanta judecatoreasca hotaraste ca un salariat concediat disciplinar sa fie reintegrat in societate, pe aceeasi functie si acelasi post
Va rog sa ma ajutai cu pasii care trebuie facuti, documentele care trebuie intocmite, respectiv termenele care trebuie indeplinite
Multumesc