avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Activitate Birou Expert Contabil Achitei D. Marius

Activitate Birou Expert Contabil Achitei D. Marius

5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati cu toată încrederea la un contabil cu experienta care este expert contabil si/sau consultant fiscal atunci șansele de a fi reprezentant cât mai corect sunt și mai mari. La avocat momentan puteți solicita doar o consultanta cel mult o opinie dar dvs. aveți nevoie momentan de o persoana care sa cunoască procedurile, regulile și obligațiile pe care un contribuabil le are în relația cu organele de control din partea Direcției Generale Antifraudă...
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

1. In primul si in primul rand va rugam sa ne comunicati valoarea totala a gecilor pe care angajatorul dvs. a constat-o lipsa la inventar respectiv in gestiune.

2. In al doilea rand la angajare sau dupa ce ati semnat contractul individual de munca ati semnat si un Regulament de Ordine Interioara respectiv Regulament de Organizare si Functionare. Iata pe scurt ce prevad cele doua regulamente;
a) Regulamentul intern poate cuprinde obligatiile generale ale salariatilor, a caror neindeplinire atrage raspunderea lor disciplinara.
b) Regulamentul de organizare si functionare cuprinde insa atributiile, sarcinile si responsabilitatile defalcate pe compartimente de lucru, sectii, departamente si servicii.

3. In al treilea rand in practica se negociaza repartizarea imputarii furtului prin suportarea comunca a prejudiciului adica gecile au pretul de vanzare de 2.000 lei/buc * 3 buc = 6.000 lei dar au fost achizitionate la pretul de 1.000 lei/buc * 3 buc. = 3.000 lei, se poate negocia ca 50% sa suporte salariatii si 50% sa suporte angajatorul.

4. Exista o limita de la care angajatorul este obligat sa-si recupereze prejudiciul de la angajati doar prin Instanta de judecata si a acea limita are valoare de 5 salarii minime brute pe economie * 3.000 lei = 15.000 lei,
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

Altfel spus daca cele 3 (trei) geci au valoarea de inventar de la 15.001 lei in sus angajatorul este obligat sa-si recupereze prejudiciul doar prin Instanta de Judecata.
Buna ziua, o persoana fizica care a primit decizie de modificare a dosarului de pensie din invaliditate in pensie la limita de varsta, si totodata a mai primit inca o decizie de modificare a cuatumului pensiei ca urmare a unei Hotararii Civile, prin care i s-a marit pensia de la 774 lei la 1.084 lei. Doreste sa i se verifice de catre un expert contabil modalitatea de calcul a noii pensii, ca urmare a Hotararii Civile. Intrerbare: Raportul de Expertiza Contabila ExtraJudiciara poate fi folosit in Instanta ca proba cu inscrisuri, pe baza caruia avocatul poate sa conteste ultima decizie de modificare a pensiei, care este inca in termenul contestatie de 45 de zile? Multumesc!
Răspuns la discuția Dobanda legala
Buna ziua! Un raspuns va rugam frumos, am aceeasi speta. Multumim!