avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inspectorii antifraudă au dreptul de a controla ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inspectorii antifraudă au dreptul de a controla registrul de pacienți?

Bună ziua. Inspectorii antifraudă au dreptul de a controla registrul de pacienți întru-un cabinet medical?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 17:52, 27 Octombrie 2023
Și da, și nu. Exista prevederi legale care le conferă acest drept, există și prevederi legale care protejează secretul profesional și confidențialitatea datelor medicale ale pacienților. Ce pot sa va spun sigur, e ca practica judiciara e împărțită.
Mulțumesc pentru răspuns. Inspectorul antifraudă insista sa ii trimit scanat registrul anonimizand căsuțele unde sunt trecute diagnosticele și respectiv tratamentele urmate.Ce ma sfătuiți sa fac?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bun sfat este sa luați legătura cu un avocat din zona dvs pentru ca trebuie avute în vedere mai multe aspecte concrete ale cazului. Trebuie văzut cum pot fi interpretate acele informații, în favoarea sau în defavoarea dvs. Puțeti fi asistata de avocat pe toată durata inspecției fiscale sau a procedurii despre care ziceți ca se derulează.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati cu toată încrederea la un contabil cu experienta care este expert contabil si/sau consultant fiscal atunci șansele de a fi reprezentant cât mai corect sunt și mai mari. La avocat momentan puteți solicita doar o consultanta cel mult o opinie dar dvs. aveți nevoie momentan de o persoana care sa cunoască procedurile, regulile și obligațiile pe care un contribuabil le are în relația cu organele de control din partea Direcției Generale Antifraudă...
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
Birou Expert Contabil Achitei D. Marius, Contabil
Mulțumesc. Am vorbit deja cu un expert contabil.

Alte discuții în legătură

Ce responsabilități au medicii stomatologi față de pacienți? am plătit aprox. 3500 de lei, nu am niciun bon fiscal/chitanță/factură, iar la niciun an după lucrări am probleme cu dantura dantzi dantzi Buna ziua,am fost la un medic stomatolog si am platit aprox 35000 lei si nu am niciun bon fiscal/chitanta/factura.Acum am pb cu dantura si medicul imi cere ... (vezi toată discuția)
Buna! are dreptul o firma sa imi dezvaluie fisa medicala care ... ellie_black ellie_black Buna! Are dreptul o firma sa imi dezvaluie fisa medicala care a fost ceruta pentru a incheia contractul de colaborare? In primul rand, mi-au trimis sa semnez ... (vezi toată discuția)
Proces cu finantele !!!!!!!!!!!!! sama sama neatza buna, nu prea ma pricep sa explic dar sper sa ma intelegeti: am intentat proces impotriva finantelor deoarece la un control , inspectorii au cam ... (vezi toată discuția)