avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Activitate sudussrl

Activitate sudussrl

dar daca mai apare un copil de care nu stie tatal? acum sustine ca singurul copil e fiica.
vreau sa cumpar un teren dobandit prin donatie de fiica de la tatal sau. cum sa ma asigur ca nu va fi atacata donatia? sa imputerniceasca fiica pe tata si acesta sa incaseze pretul pe numele lui ca in caz ca el va ataca donatia sa se vada ca oricum el a luat banii? sa dea o declaratie tatal ca nu va ataca donatia? fiica e unul copil (sustine). donatia a fost facuta ca sa nu ceara cumva fiscul tva caci tatal a mai vandut inainte alte terenuri.
Răspuns la discuția persoana fizica platitor tva
multumesc. daca mi-ati putea spune in ce lege scrie ca nu si sotia... am inteles ca trebuie sa depun decont de tva: stiti cumva daca mai trebuie si altceva sau sa intreb un contabil?
Răspuns la discuția persoana fizica platitor tva
daca sunt casatorit si sotia trebuie sa se declare platitor de tva?
Daca o persoana fizica este asociat al unei firme (SRL), se poate face executare silita a persoanei fizice pentru bunurile firmei?
Sunt o persoana fizica obisnuita si doresc sa construiesc un imobil cu mai multe apartamente pe care apoi sa le vand.Aceste apartamente vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2010 dar nu stiu sigur cate din acestea se vor vinde in acest an sau in urmatorul.Am inteles ca la vanzare trebuie sa aplic tva 5% si ca in momentul in care depasesc suma de 35000 euro ,venit intr-un an calendaristic, sunt obligata sa ma inregistrez ca platitor de tva .Daca eu am facturile de la constructor in momentul in care vand se poate face compensarea intre ceea ce este de plata si ceea ce am platit deja?Dar inaite de asta trebuia sa va intreb cum ma inregistrez ca platitor de tva ? Nu sunt persoana fizica autorizata si nu inteleg cum trebuie sa procedez ca sa fiu in legalitate.Trebuie sa tin o contabilitate ca la o firma ?Care sunt de fapt pasii pe care trebuie sa ii urmez ?
dar expertul nu stabileste daca exista vicii ascunse. eventual stabileste ca nu respecta calitatea, dar casa e exceptata de la prevederile legii 10/1995.
Y a vandut lui X o casa. X a dat in judecata pe Y , cerandu-i daune banesti pentru ca casa ar avea vicii ascunse si a cerut o expertiza. casa este P+1 in mediu rural. in legea 10/1995 privind calitatea in constructii, invocata de X, la art.2 se specifica ca casele P+1 din mediu rural sunt exceptate. Y a afirmat ca expertiza nu are nicio relevanta. X locuieste in casa de cativa ani. Y a afirmat ca nu are pentru ca, conform art. 1352 din cod civil (actiunea este inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil) , "Vânzătorul este supus la răspundere pentru viciile ascunse ale lucrului vândut, dacă din cauza acelora, lucrul nu este bun de întrebuinţat, după destinarea sa…”, iar casa este buna de intrebuintat dupa destinatia sa (de locuinta) deoarece X locuieste acolo. este corect ce spune Y? poate fi obligat Y sa plateasca daune?
cine are sanse de a castiga?
nu beneficiez si de majorari dupa 1.01.2010 conform oug 209/2008?
am iesit la pensie in 4 nov. 2009 la cerere cu o pensie de 932 lei. am lucrat in grupa I de munca. nu mi s-a marit pensia de la 1.01.2010 conform OUG 209/2008. de ce?