avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate gbrlcostache

Activitate gbrlcostache

multumesc pentru raspuns. Adeverinta trecuie sa cuprinda si perioada de dupa 01.01.2011, de cand s-a introdus declaratia 112?
Firma infiintata la 01.06.2006, trebuie sa elibereze adeverinte cu veniturile brute realizate pt fiecare salariat, care depune dosarul d epensionare sau care doreste recalcularea pensiei? Trebuiesc eliberate adeverinte pentru perioada 01.06.2006-31.12.2010?
Ce trebuie sa contina adeverinta?Este suficient sa trecem venitul Brut?
Exista vreun model de astfel de adeverinta?
Va multumesc, frumos!
va multumesc, mult!
va multumesc, frumos
"Pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, de către cei care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare (art. 62).
Pensia anticipată cu penalizări se poate obține tot cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei-standard de pensionare, însă este necesară doar realizarea stagiului complet de cotizare (se încadrează și cei care depășesc stagiul complet cu până la opt ani).

Așadar, care este, în prezent, diferența între prima și a doua? La pensia fără penalizări este nevoie de o vechime în muncă mai mare decât pentru pensia cu penalizări. Totuși, cuantumul pensiei cu penalizări este mai mic."
Va rog sa imi explicati si mie daca o femeie nascuta in Decembrie 1969 si angajata in august 1988, se poate pensiona in Dec 2028, fara penalitati?
Ar avea 59 de ani, 40 ani si 5 luni, vechime continua in munca .
Va fie pensie cu penalitati?
angajatorul are 110 salariati, are CCM la nivel de unitate.In CCM scrie ca se acorda tichete salariatilor, dar nu sctie nimic de suma.Asa ca le acorda lunar dar nu la valoare maxima. Angajatorul nu vrea sa fie trecuta valoarea tichetelor acordate salariatilor,in CCM, pt a nu fii obligat sa acorde lunar suma scrisa acolo.
Este legal, sa nu se specifice in CCM, valoarea si sa le acorde in fiecare luna, dupa cum considera el(ca valoare)?
Răspuns la discuția pensionare anticapa cu penalizare
Va multumesc foarte mult pentru explicatii. Credeam ca punctul de pensie este cat salariu minim pe economie.
Dar va multumesc f.f. mult pentru raspuns.Este mai mult decat lamuritor.
Cu stima!
Sunt nascuta in Decembrie 1969, am 35 ani vechime continua in munca,pe cartea de munca. Doresc sa stiu daca pot sa ies la pensie anticipat partial in Decembrie 2026?
Cum se calculeaza pensia la un punctaj de 2,1?
6300 lei pensie bruta, din care se scade impozitul 10% si contributia la sanatate(nu stiu cat este), Cat ramane net?
Va multumesc!
va multumesc, frumos!
angajam un tanar de 17 ani si 8 luni.Ii fac contract cu timp normal de lucru, de 6 ore pe zi/ 30 ore pe saptamana, salariul de incadrare 2550 lei
Dupa ce implineste 18 ani, pot sa ii schimb contractul in 8 ore pe zi, 40 de ore /saptamana?