avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate bbt

Activitate bbt

Răspuns la discuția Clauze abuzive contract
Niciuna din parti nu a solicitat rezilierea primului contract.In aceastra situatie,odata ce B va semna contractul nou,vor exista in paralel ambele contracte.
Răspuns la discuția Clauze abuzive contract
Rezilierea primului contract se face la solicitarea partilor,iar acest lucru nu s-a intamplat.Este posibila existenta a doua contracte in acelasi timp?
Contractul de prestari servicii intre doua firme A si B este din 2013.
Firma A face un alt contract( cu alt numar,datat decembrie 2023),plin de clauze abuzive si penalitati in detrimentul firmei B.
Ce trebuie sa faca B pentru a continua activitatea pe baza vechiului contract,sau daca firma A impune semnarea noului contract,cum se pot anula clauzele abuzive?
Intre doua societati comerciale,A si B, exista un contract prestari servicii.Societatea A intocmeste o factura de penalizare pentru intarziere cu o valoare stabilita dupa proprii reguli si o expediaza firmei B prin posta. Firma B raspunde ca nu este de acord cu factura fiindca in contractul incheiat nu exista clauza de penalizare pentru intarziere.Firma A continua demersul si trimite firmei B somatie plata .
In acest caz suma facturata, care nu este justificata prin contractul existent,credeti ca poate fi considerata certă, lichidă şi exigibilă,astfel incat instanta sa accepte o actiune de recuperare a ei?
Intre doua firme exista un contract prestari servicii,in care se specifica faptul ca daca exista diferende,conflicte, se incearca rezolvarea pe cale amiabila,sau in cazul in care acest lucru nu este posibil se apeleaza la Tribunalul din Sibiu.As vrea sa stiu daca:
1) pentru o problema financiara nerezolvata pe cale amiabila ,se poate intenta proces dupa rezilierea contractului si
2) in situatia de la pct 1,mai sunt obligat sa actionez in judecata tot la tribunal Sibiu sau pot la judecatoria de domiciliu?
Multumesc
Parintii mei locuiesc intr-un apartament aflat intr-un bloc vechi cu putine apartamente,exista o curte care inconjoara blocul si fiecare apartament are o parte din curte,pe unde se face si intrarea in casa.Curtile sunt delimitate cu gard,deci apartamentul si curtea.Curtea are o suprafata mica,vreo 60 m si nu a fost inclusa la cumpararea apartamentului cu legea 85/1992. Acum ea nu este nici in proprietate si nici nu platesc chirie pentru ea.Oare s-ar putea,in baza legii 231 din 2018, sa devina parintii proprietari si pe curte?
Discuție Accident usor
Dupa ce am declarat la politie o tamponare usoare ,in care masina mea a fost avariata iar vinovatul nu a oprit,nu am primit de la politie niciun raspuns referitor la identitatea celui vinovat pentru a putea repara cu RCA ul lui.A trecut o luna de la accident.Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri sa fac in continuare.Multumesc
Of,ar fi foarte bine,dar din experienta altor colegi ,am aflat ca in anii trecuti s-a marit salariul in decembrie sau ianuarie,fiind necesara validarea examenului prin ordin de ministru si apoi alte demersuri la nivel de CA al spitalului si al Consiliului Judetean.Mai exact se transforma postul de medic specialist in medic primar ca urmare a promovarii examenului.
M-ati puteti ajuta cu baza legala referitor la data promovarii examenului ca data de la care se mareste salariul?
Diploma de medic primar.
Dupa examenul de medic primar,salariul medicului creste.Examenul a fost luat in 15 iulie,iar diploma se elibereaza in 1 octombrie.Intrebarea mea este de cand este obligat angajatorul sa mareasca salariu medicului:data luarii examenului(deci retroactiv), data eliberarii diplomei sau o alta data stabilita de fiecare spital in parte?