avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate anditaru

Activitate anditaru

Discuție Chirie
Ce temei de drept as avea pentru a putea cumpara un imobil , o cameră, pentru care plătesc chirie de mulți ani. Camera apartine comunei si in urma investițiilor facute de mine, cu acprdul primariei, am stabilit sa amortizam investiția prin scaderea chiriei din costul investiției, iar acum sunt semne ca primaria nu ar mai vrea sa prelungească contractul de închiriere. Ce optiuni am pentru a continua sa închiriez sau sa cumpăr acea cameră. Mentionez ca valoarea investițiilor efectuate de mine, depăseste 50 la sută din valoarea camerei. Am drept de preemtiune la cumpararea camerei?
As dori sa stiu cum pot proceda pt. a intra in posesia unui spatiu inchiriat de 26 ani, de la primarie. Ma pot folosi de uzucapiune la împlinirea termenului de 30 ani.?
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
Chestia cu formarea timp de 2 luni sub indrumarea SNG, pentru cei intrati direct pe post este scrisa pentru ca asa trebuie, dar in realitate este cu totul altceva, la nici 3 saptamani esti deja in sedinta , exact ca un grefier cu vechime.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
Aneana, din pacate nu pot sa dau mai multe amanunte despre SNG,datorita faptului ca eu am reusit direct pe post,in legatura cu lucratul in weekend, daca nu vreti sa va ingropati in dosare o sa trebuiasca sa vieniti si in weekend,seara se sta pana la 8, 9 chiar si 10 asta in functie de dosare, de constiinta fiecaruia si de incarcatura instantei.Si pe mine ma mira lipsa informatiilor din partea celor care reuseau sa intre, dar acum imi dau seama ca nu mai aveau timp, dupa programul incarcat crede-ma ca nu iti mai arde de dat amanunte si vrei doar sa stai sa te relaxezi si sa dormi.Specific inca oddata ca acest program incarcat depinde foarte mult de instanta la care iti desfasori activitatea. Sunt colegi care si-au inaintat demisia si au plecat. Nu doresc sa sperii pe nimeni dar oricat de pregatiti credeti ca sunteti, din punct de vedere psihic, tot o sa aveti un soc,asta depinde si de caracterul fiecaruia si cu riscul de a ma repeta si de instanta unde veti fi repartizati.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
Sunt un vechi cititor al acestui forum si de putine ori m-am implicat in ddiscutiile de aici.Vreau sa va avertizez sa aveti grija ce va doriti,pt. ca odata ce o sa reusiti sa ocupati un post de grefier, s-a cam terminat cu timpul liber (inclusiv weekendurile).Este o activitate care o sa va socheze in prima perioada,iar volumul de munca imeeeeens...Asa ca ganditiva de doua ori inainte de a lua aceasta hotarare.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Stie cineva daca este o problema faptul ca eu locuiesc in alt judet si depun dosarul la tribunalul Bucuresti,ar fi un motiv de respingere a dosarului?
maryafota a scris:

As vrea sa stiu daca pot sa ma inscris la Scoala Nationala de Grefieri, in conditiile in care eu am facut Facultatea de Drept dar am terminat pe specializarea Administratie publica.


Imi pare rau sa-ti spun ca nu poti participa la acest concurs,din experienta anilor trecuti iti spun ca s-au primit doar dosarele celor care au ca specializare dreptul.Ce a scris celalalt utilizator este corect numai ca in realitate este altfel.Le dau dreptate si celor de la SNG,pt ca la numarul imens de candidati cu studii sup. care se inscriu la acest concurs nu mai are rost sa-si bata capul cu cei cu studii medii,acest lucru era valabil in urma cu 6-7 ani cand nici nu se ocupau locurile.Oricum tu mai intereseazate,pt.ca la noi este posibil orice.

Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Invinuitul este persoana impotriva careia se efectueaza urmarirea penala,fara a fi pusa in miscare actiunea penala,la momentul punerii in miscare a actiunii penale invinuitul devine inculpat.Invinuitul nu este parte in procesul penal.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Raspuns corect c,pt ca partea vatamata se poate constitui si parte civila ,deci este vorba despre aceeasi persoana.Asta cred eu,mi se pare ca intrebarea asta a fost la concursul de la Alba-iulia.Astept alte pareri dar motivate daca se poate.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Eu am incercat si anul trecut la SNG si cred ca este unul dintre concursurile unde sunt sanse pt.cei care chiar invata.Cred ca daca intr-adevar visezi codurile si org.judiciara nu ai cum sa nu intri.Daca se folosesc si alte mijloace sper sa ii pedepseasca cine trebuie ,pt.ca sunt multi care invata si isi sacrifica vacanta pt. acest post.La ce arestari s-au facut in ultimul timp,cred ca i-a mai speriat putin si sper ca se vor potoli.