avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate adriana1964

Activitate adriana1964

fratele meu a absolvit de curand facultatea de stomatologie si vrea sa-si deschida un cabinet. a depus toata documentatia necesara la Camera de Comert si pentru a se autoriza la Colegiul Medicilor este necesara si inspectia sanepidului, care intarzie sa vina. cei de la camera de comert ne-au comunicat ca au transmis toate datele la sanepid si ca acestia ar trebui sa vina, dar au trecut mai mult de 2 luni si... nimic
exista o lege in acest sens care reglementeaza termenul in care trebuia sa se incadreze sanepidul de la data comunicarii pentru efectuarea acestor inspectii?
Discuție tva accize
accizele sunt purtatoare de tva sau nu?
in momentul cand societatea de leasing refactureaza catre cumparatorul final accizele platite le factureaza cu tva sau fara?
Discuție accize barci
la ce valoare se calculeaza acciza la o barca, in cazul unui contract de leasing si cand?
conform legilor in vigoare la momentul incheierii contractului sau a celor in vigoare la terminarea lui?
in ce baza se iau in considerare veniturile realizate din conventii civile de prestari servicii la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?
as dori sa stiu daca exista o baza legala
o societate comerciala straina (care nu este in UE) poate absorbi o societate romaneasca?
care sunt pasii si care este legislatia aplicabila?
administratorul din blocul nostru a fost prins (si s-a si dovedit) cu mai multe nereguli (contabilitate fictiva, sustrageri de bani, etc) .
vreau sa stiu daca exista posibilitatea anularii sau suspendarii atestatului de administrator pentru a nu mai pati si altii la fel ca noi si ce trebuie facut in acest sens?
Răspuns la discuția acces la actele asociatiei
bineinteles ca vreau doar sa le vad, pentru ca nu am de ce sa le pastrez si nici copii xerox nu-mi trebuie. dar am o vaga banuiala ca acestea nu exista, sau nu toate, de aceea vreau sa le vad
Răspuns la discuția aport capital
avand in vedere faptul ca si terenul intra in raportul de evaluare, inseamna ca trebuie scos un extras de carte funciara. deci noul act constitutiv trebuie intocmit si legalizat la notar, ceea ce implica taxe de aprox 1500 euro sau este suficient un act facut de un avocat, care costa in jur de 150 euro
Discuție prima casa
daca o persoana locuieste intr-o casa ca si coproprietar cu alte 3 persoane (deci sunt 4 coproprietari) si iese din coproprietate prin partaj , poate beneficia de programul "prima casa"?
Răspuns la discuția aport capital
multumesc pentru raspunsuri