avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate divatz

Activitate divatz

Detin o firma de publicitate si mai nou am inceput impartirea de pliante cu ajutorul promoterilor. Am urmatoarele intrebari:
Pentru legalitate la promoteri ce tip de contract sa fac :
a) Contract de munca partial
b) Contract de prestari servicii - conventie civila
Tin sa mentionez ca este vorba de 2 persoane si vor lucra 2 sambete cate 6 ore pe zi iar plata vreau sa o fac cu ora.
In fiecare dintre cazuri daca am nevoie de aprobare de la ITM si ce taxe trebuiesc platite la stat atat de firma cat si de promoteri.
Daca stie cineva mai multe detalii sau alta varianta decat descrise mai sus va rog sa le mentioneze.
Va multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Vanzare terenuri ....
si daca acesta ramane incarcat cu suma...... un pic mai explicit va rog
Problema e in felul urmator.
12 Mostenitori am mandatat o persoana (reprezentant imobiliar nu s-a trecut firma p procura speciala pentru a ocolii fiscul), aceasta persoana primeste banii de la cumparator si se obliga prin procura notariala sa livreze cota parte celor 12 persoane care se vor prezenta la notar cu extrasul de cont pentru eliberarea contractului autentic .
Vi se pare ok ? sau ce solutie ar putea exista pentru a evita pierderea banilor.
Stiam ca daca nu se primesc banii putem anula contractul de vanzare cumparare.

Multumesc pentru ajutor si astept idei mai ales de la avocati
Daca o procura speciala este incheiata de mai multe persoane cum se poate revoca aceasta ??? Este nevoie de toate persoanele care au semnat sau doar de unul dintre ei ?
tdkappa13 a scris:

incerc sa fac traducere libera a ceea ce ati scris. din cate inteleg eu exista un contract de vanzare cumparare incheiat in fata notarului public. prin urmare inseamna ca cel ce a semnat in calitate de cumparator a luat cunostinta de ceea ce scrie in contract. buuuun. prin urmare contractul este perfect valabil sin momentul incheierii. in ceea ce priveste faptul ca nu are decat o copie fax a contractului de ce m-ar interesa? eventual mai dati niste informatii...

pentru lael - da teoretic doar pentru terenuri se cere forma autentica. de ani de zile avocatii „se lupta ” sa poata incheia acte in ceea ce priveste contructiile, cele fara teren, dar cum e mult spus „fara teren” ca doara n-or levita , inca nu au castigat lupta asta cu notarii. dar timpul nu e pierdut B-)
[/quot


Contractul se semneaza inainte de primirea banilor . Faxul se trimite de catre notar cumparatorului care acesta livreaza banii intr-un cont. Eu ma refeream ce se intampla daca acel cumparator refuza sa livreze banii si notarul public nu elibereaza contractul in original partilor implicate in tranzactie ????
Mai detaliat referitor la problema mea .

Contractul de vanzare cumparare este semnat in forma autentica la un notar public, cumparatorul primeste prin fax acest contract in vederea depunerii banilor intr-un cont. Daca, cumparatorul nu depune banii nu primeste un contract autentic. Eu intrebam daca acel contract mai este valabil daca el detine doar o copie fax ??
Buna seara am si eu o intrebare

Contractul de vanzare cumparare dat cumparatorului are valabilitate sau cumparatorul trebuie sa aiba contractul in original. Daca se revoca, contractul autentic cel de ex trimis prin fax mai are valoare ????