avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura si procura speciala revocare !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura si procura speciala revocare !

Daca o procura speciala este incheiata de mai multe persoane cum se poate revoca aceasta ??? Este nevoie de toate persoanele care au semnat sau doar de unul dintre ei ?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 13:59, 14 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Codul civil defineste, la art. 252, procura ca inscris intocmit pentru atestarea imputernicirilor conferite de reprezentat unui sau mai multor reprezentanti prin care se delega dreptul de a incheia acte juridice in numele si pe contul primului.
Procura speciala este procura prin care reprezentantului i se delega imputernicirea de incheia acte concrete, de exemplu, de a vinde, a dona un bun, a primi o suma de bani ori anumite bunuri de la debitori sau creditori.
Art.255 din Codul civil stabileste ca valabilitatea procurii inceteaza si la:
....................................
- revocarii imputernicirilor de catre reprezentat; persoana care a
eliberat procura poate revoca imputernicirile si anula valabilitatea procurii in orice moment; orice clauza contrara este nula;

- renuntarea reprezentantului de a executa imputernicirile delegate
Daca reprezentatul doreste aceasta, o poate face oricand fara acceptul reprezentantilor, avand obligatia de a- i incunostiinta. Acelasi aspect si in privinta reprezentantului, cu aceeasi obligatie de incunostiintare.
Cu stima !
Procura trebuie revocata de toate persoanele care au semnat-o.Mergeti la notariatul unde ati facut-o si cereti revocarea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort & custodie lazarcalin lazarcalin Va rog sa imi explicati ce inseamna procura speciala multumesc! (vezi toată discuția)
Revocare procura de administrare societate Florentina_A Florentina_A Care sunt conditiile de revocare a unei procuri de administrare a unei societati comerciale de catre mandatarul ei? Ce motive se pot invoca? Mandantul ... (vezi toată discuția)
Copil iulik800 iulik800 Buna ziua sunt in italia as dori sa stiu daca tatal fetitei poate sa faca o procura unde sa o imputerniceasca pe mama mea sa vina cu ea in italia in vacanta ... (vezi toată discuția)