avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate ContSters112599

Activitate ContSters112599

Am inteles de la alte persone ca este o lege in care prevede ca dobanda si penalizarea nu pot fii mai mari decat datoria acumulata ,, pentru firme catre stat" este adevarat? Unde pot gasi aceasta lege? Va multumesc.
Răspuns la discuția Cheltuieli judecata
Deci sa inteleg ca pana la urma trebuie platit pentru a fii in avantajul lui. Va multumesc
Răspuns la discuția Cheltuieli judecata
Pai atunci de ce mai folosesc art. si alin. din Codu de Procedura Penala daca tot obliga omul? Si daca nu placeste ce se poate intampla, tinand cont ca este si arestat preventiv.
Buna ziua. Vreau si eu sa stiu daca un detinu este judecat si ii este respinsa cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.............. de ce instanta il obliga sa plateasca cheltuielile? Puteti explica si dumneavoastra cum sta treaba aici?

,, Solutie: Decizia nr.826: În temeiul art.385/15 pct. 1 lit. „b" Cod pr.penală, respinge ca nefondat recursul formulat de recurentul-inculpat ..................................... împotriva încheierii de şedinţă nr. 40/î din 27.08.2012 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. ......................... . Constată că recurentul inculpat fost asistat de apărător ales. In temeiul art.192 alin.2 Cod pr.penală, obligă recurentul-inculpat la plata sumei de 200 lei, către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. "

Si in Codul de Procedura Penala la art. 192 alin.2, scrie asa
Art. 192: Plata cheltuielilor avansate de stat in celelalte cazuri
2. In caz de incetare a procesului penal, de catre:
a) inculpat, daca s-a dispus inlocuirea raspunderii penale sau exista o cauza de nepedepsire;
b) ambele parti, in caz de impacare;
c) partea vatamata, in caz de retragere a plangerii sau in cazul in care plangerea a fost tardiv introdusa.

Cum poate sa-l oblige? Cheltuielile de judecata trebuie neaparat sa le plateasca sau poate face contestatie la ele?
Ma puteti lamuri si pe mine? Va multumesc
Discuție Contestatie
Am o nelamurire. Am auzit la alte persoane si am citit si pe internet la anumite reportaje ca avocati pot face contestatie la la mandatul de arest preventiv. Daca nu a facut la primul manat de arest preventiv se poate face contestatie la prelungirea mandat de arest? Va multumesc
Si daca nu are de unde sa plateasca paguba? avand nevoie da bani la momentul acela a acceptat sa apara in acte ca administrator si a facut exact ca primarul a semnat facturi in alb. Si pe cate am inteles e vorba de o suna imensa care nu prea cred ca ar putea sa o plateasca chiar daca ar munci totata viata.
Pana la urma Ar. 10 ,,Cazurile în care punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale este împiedicată
Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă:" Din Cod de Procedura Penal se ia in considerare sau numai daca ai bani poti sa o pui in aplicare? Treburile astea nu le inteleg finca un prieten care este in ultimul an la facultatea de drept a zis ca nu are cum sa o judece ca persoana juridica din moment ce societatea la care aparea ca si administrator este radiata si sa vorbeasca cu avocatul sa depuna o cerere la Procurorul care se ocupa de caz cu Act doveditor de la O.R.C ca firma este radiata pentru eliberarea ei. SE POATE ASA CEVA?
Dar am citit in Cod Procedura Penala la Art. 10 ACŢIUNEA PENALÃ ªI ACŢIUNEA CIVILÃ ÎN PROCESUL PENAL
Cazurile în care punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale este împiedicată
Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă:
g) a intervenit amnistia, prescripţia ori decesul făptuitorului sau, după caz, radierea persoanei juridice atunci când are calitatea de făptuitor......................... asta nu se pune in calcul?
Eu banuiesc ca pe ea a retinuto mai mult din cauza fratelui vitreg al concubinului finca el mai este cautat pentru alte dosare penale pe care le are pe rol 1 pentru Evaziune fiscala care este deschis din 2011 si al doilea pentru DELAPIDARE care este deschis la incepul acestui an.................. Dar daca firma este radiata o mai poate trege la raspundere ca si persoana juridica?
Singurile dovezi care le are sunt actele unde apare numele ei ca administrator hartiile de la banci ca a ridicat bani si facturile ( in alb ) care le-a semnat cum a spus un prieten ca primaru . Altceva nu au la dosar.