avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate paunica

Activitate paunica

Nu, din ce stie nu a avut (dar nu e sigura). Banii pe care ii primea lunar se numeau bursa, nu salariu. Oficial era "bursier al statului roman". Stiu (poate gresit), ca odata cu obtinerea intre timp a cetateniei ar exista o lege care sa acorde aceleasi privilegii ca unui student roman... Sau poate exista diverse formalitati prin care se poate obtine aceasta vechime prin echivalare? Mi se pare aberant sa nu poate fi considerata vechime in munca o perioada de 5 ani in care in fapt a muncit in spital.
Buna ziua,
Un cetatean strain de etnie romana, bursier al statului roman ata pe timpul facultatii de medicina cat si ulterior pe timpul rezidentialtului, daca a devenit intre timp cetatean roman, poate beneficia de vechime in munca pe durata rezidentiatului? Daca da, in baza carei legi?
Multumesc!
Răspuns la discuția Actualizare privilegiu imobiliar
Trebuie periodic actualizat debitul
Cine a obtinut mai intai hotarare favorabila ,banca sau asociatia de proprietari,deoarece se respecta ordinea somatiilor



multumesc pentru raspuns!
banca avea ipoteca inaintea asociatiei (fiind ipoteca in urma unui credit, pe cand firma nu era in insolventa). asociatia abia ulterior a pus privilegiul. nu imi dau seama cum influenteaza asta.

@Adriantot,
adica pot executa firma in insolventa? din ce stiam nu ar fi posibil asa ceva. speranta mea ca presedinte e ca apartamentul sa fie scos la vanzare si sa nu se poate vinde pana nu se achita suma datorata asociatiei (sau sa fie cumparat cu tot cu restante si sa ma indrept impotriva noului proprietar).

la intrebarea 2: sunt persoane care spun ca se poate pur si simplu updata suma doar pe baza listelor, fara a fi nevoie de o noua actiune in instanta.

multumesc mult pentru raspuns!!
Răspuns la discuția Actualizare privilegiu imobiliar
multumesc mult, dar la primele 2 intrebari nu imi e clar raspunsul:
1. da e necesar sau da se poate actualiza la vanzare?
2. nu, nu trebuie actionat in instanta sau nu, nu se poate actualiza doar in baza listelor?

inca odata, multumesc pentru timpul dumneavoastra!
Buna ziua,

avem in asociatie un proprietar cu restante mari. a fost actionat in judecata si asociatia a castigat. asociatia a inscris privilegiu imobiliar pentru suma din hotarare dar in continuare proprietarul nu a platit, restantele acumulandu-se. am mai multe intrebari:
1. este necesar sa actualizam privilegiul in cartea funciara sau se paote actualiza si la momentul la care apartamentul va fi vandut (in baza listelor)?
2. este necesara actionarea in judecata pentru a doua oara pentru a actualiza privilegiul, sau se poate doar in baza listelor la zi?
3. proprietarul este un srl aflat in insolventa. ce poate face asociatia pentru a recupera sumele sau pentru a nu se mai acumula altele? mentionez ca si o banca are ipoteca pe apartament, ipoteca pusa inainte ca asociatia sa puna privilegiu.
4. ultimul cod, publicat anul acesta parca, a schimbat cu ceva oridinea in care asociatia ar putea sa recupereze restantele in raport cu banca?

multumesc mult!
buna ziua,

doresc sa export in afara uniunii (Serbia) un autoturism ce se afla in romania. el a fost cumparat din Spania, a ajuns in tara si nu a fost inmatriculat (proprietarul s-a trezit ca are o taxa de poluare prea mare de platit).
pe internet, se gasesc articole ce fac referire la existenta unuor numere de inmatriculare temporare pentru export. cei de la vama spun ca nu se poate iesi cu numere rosii. exista in Romania (legal vorbind) posibilitatea obtinerii unor numere temporare pentru export?

daca am gresit categoria, rog un admin sa mute topicul!

multumesc mult!
Răspuns la discuția schimbare destinatie zona verde
multumesc mult pentru raspuns! e foarte greu sa discut cu consiliul local, o fac din 2007. cautam o portita in instanta. caut "un act" pe care sa il atac in instanta si eu as insista pe faptul ca intre momentul expropierii si momentul retrocedarii a avut loc o schimbare de destinatie la care eu nu am fost despagubit. sau ceva de genul.
buna ziua,

sunt proprietarul unui teren intravilan, obtinut prin retrocedare in anul 2007. la acel moment nu exista nici o ordonanta/lege care sa interzica schimbarea destinatiei terenului si nu a parut o problema faptul ca in certificatul de urbanism solicitat in 2007 terenul aparea drept spatiu verde in PUG.
in realitate, terenul are 528 mp si este inconjurat de 2 strazi si 2 case. proprietarii caseleor au schimbat destinatia terenului inainte de ordonanta 114 din 2007 care interzice acest lucru.

avand in vedere ca terenul nu este un parc amenajat (nu are alei sau banci, nu are gard verde sau flori ci doar catva pomi si balarii, nu e ingrijit de primarie, etc), avand in vedere ca inainte de expropiere (1980) terenul avea destinatie curti constructii (deci mi-a fost luat un teren construibil si mi-a fost retrocedat un teren zona verde), avand in vedere ca vecinii au constructii, se mai poate considera aceasta parcela zona verde?

schimbarea destinatiei de catre vecini s-a facut printr-o hotarare a consiliului local. o astfel de schimbare de destinatie se face cu un PUD. daca in acea hotarare sunt mentionate doar adresele vecinilor (numarul de strada), pot sa incadrez cumva si adresa terenului meu, avand in vedere ca restul vecinatatilor sunt strazi, sau o astfel de schimbare se refera punctual la o parcela si nu la o zona (cum mi-ar parea mie normal din punct de vedere arhitectural)?

pe ce motiv pot ataca in instanta in vederea schimbarii destinatiei si cum?
multuemsc mult pentru orice sfat!
buna seara,
suntem un cuplu tanar si intentionam sa avem un copil. in conditiile in care mama este cetatean strain (non UE), medic rezident in romania dar fara a fi fost angajata vreodata (fara drept de munca in ro in acest moment - cu drept de sedere permanenta prin casatorie), poate beneficia de indemizatia pentru cresterea copilului si in ce conditii? este nevoie sa se angajeze minim 1 an inainte pentru acest lucru sau anii de studentie si rezidentiat pot fi considerati ani vechime? daca trebuie sa ma adresez undeva pentru a obtine aceste informatii va rog sa imi spuneti unde as putea sa ma interesez! multumesc mult pentru orice informatii!
Răspuns la discuția legea ipotecara
sunteti sigura ca pot cumpara un imobil nou de la o firma fara sa emita firma factura? adica vanzarea sa se faca doar in baza actului notarial? cel putin asta am inteles eu din afirmatiile dvs. daca stau sa ma gandesc, banca e cea care a cerut sa se emita factura...
poate banca sa plateasca vanzatorului daca nu exista o factura?

multumesc mult pentru informatie!