avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate mariusica1

Activitate mariusica1

Buna ziua as dori si eu un exemplu de fisa post referent de specialitate protetia mediului in cadrul unei primari
Se sustine examen pentru a intra in Colegiul Consilierilor Juridici Bucuresti?Lucrez de 4 ani referent de specialitate mediu in cadrul unei instituti publice locale.Am absolvit dreptul in iunie 2009.Mai sustin concurs pentru ocuparea postului de consilier juridic in cadrul institutiei ? Daca exista un post disponibil de consilier juridic nu pot ocupa postul fara concurs?
Răspuns la discuția studii in carnetul de munca
Angel 2007 a scris:

care este intrebarea dvs?

Dupa 4 anii vechime in cartea de munca sunt incadrat referent III ( lucrez in sectorul bugetar) .Prima fac in 2005 a doua in timpul serviciului terminata in 2009. In Fisa postului se prevede ca cerinta studii superioare pentru ocuparea postului. Daca se trece si a doua fac in carnetul de munca dat fiind faptul fisa postului : studii sup, nu beneficiez de marire de salariu?
Răspuns la discuția studii in carnetul de munca
Dupa 4 ani vechime sunt incadrat referent III ( lucrez in domeniul bugetar) iar in fisa postului ca cerinta pentru ocupare se cer studii superioare.
In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am terminat inca o facultate care in luna dec. 2009 nu este trecutain cartea de munca. Cand va fi trecuta in cartea de munca a doua facultate?Este normal sa figurez in cartea de munca doar cu adeverinta de la prima facultate si nu diploma?Beneficiez de marire de salariu pentru a doua facultate absolvita cat timp eram incadrat in munca?
Sunt persoana cu handicap gr.II si am o pensie de 234 lei(din nastere).Am beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui meu fiind bolnav pensie care era permanenta.In anul 2005 dupa terminarea facultati m-am angajat si am renuntat la pensia de urmas deoarece mi -sa comunicat ca trebuie sa renunt la aceasta pentru ca depasesc cota pana la care pot cumula pensia de urmas cu salariul.Acum am un salariu net de 615 lei iar pensia de urmas ar fi aproximativ 300 lei.Dat fiind noul proiect de lege privind sistemul unitar de pensii prevede la art Art. 118. - (1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri din activităti profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, în condiÑiile legii,următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate, încadraÑi în gradul I sau II, precum si beneficiarii unei pensii anticipate sau ai unei pensii anticipate parÑiale, pe perioada în care se regăsesc în situaÑia prevăzută la art. 6 alin. (1) pct. IV lit. a);
d) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copii pensionari de urmas încadraÑi în gradul III de invaliditate;
e) copiii, pensionari de urmas, prevăzuÑi la art. 84 lit. a) si b);
f) copiii, pensionari de urmas, prevăzuÑi la art. 84 lit. c) pe perioada în care se regăsesc în situaÑia prevăzută la art. 6 alin. (1) pct. IV lit. a).
(2) Sotul supravieÑuitor, beneficiar al unei pensii de urmas, poate cumula pensia cu venituri d ca conform noului proiect de acum persoanele pot cumula pensia cu veniturile salariale numai in situatia in care pensia neta are un cuantum mai mic sau egal cu salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat stabilit anual prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pentru anul 2009, salariul mediu brut este de 1693 lei pot sa imi reiau pensie de urmas. Daca da cum procedez? Daca nu de ce nu am voie?Va multumesc
Discuție Legea 329/2009
Daca am avut 2 luni de concediu medical in cursul unui an si inca 15 zile de concediu fara plata este legal sa mai mi -se impuna inca 8 zile de concediu fara plata ?