avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate flori2

Activitate flori2

Important!!!
Buna seara, Revin si intreb intrucat nu am primit raspuns, daca este mutare a locului de munca se tine cont de legea 153 care prevede cresterea salariala 25 din diferenta de salariu din decembrie unde aveam salariu de sef si nu de referent? Intrucat aplicatia asa a calculat iar cei de la runos spun ca nu este corect dar sunt animozitati.Cum este corect legal cresterea salariala conform legii?
Mulțumesc frumos pentru înțelegere și raspuns.
BUNA SEARA.
VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI IN URMATOAREA SITUTATIE LEGATA DE LEGEA SALARIZARII 153 SPITALE.

IN MAI 2022 SPITALUL REORGANIZEAZA STRUCTURA SI DISPARE FUNCTIA DE SEF SERVICIU. OFERA FOSTULUI SEF OPTIUNEA DE A ALEGE FUNCTIA DE REFERENT I SI FACE REINCADRAREA FOSTULUI SEF IN ALT SERVICIU DIN CADRUL ACELUIAS SPITAL.

CARE ESTE SALARIUL DE BAZA DE REINCADRARE CORECT CONFORM LEGII 153 PENTRU REFERENT I ?

INTRUCAT NU MI-AU DAT FLUTURASUL SI CAND L-AM CERUT DIN MAI 2022 PANA ACUM IMI SPUN CA S-A FACUT O EROARE SI TREBUIE SA DAU INAPOI 115 LEI. INTRUCAT CALCULATORUL SI APLICATIA INFORMATICA FIIND ACEEASI MARCA DE SALARIAT A CALCULAT DIFERENTA DE SALARIU DIN DEC 2018 CU CEL DE ACUM . SI CA NU ESTE CORECT CA TREBUIE SA AM ACELASI SALARIU CA ORICARE REFERENT. EXPLICAND CELOR DE LA RUNOS CA EU AM FOST SEF PANA IN MAI 2022 AVEAM ALT SALARIU IAR ACUM FIIND REFENT ESTE NORMAL CA SA AM O DIFERENTA FATA CE CEILALTI REFERENTI CARE NU AU AVUT MODIFICARI IN INCADRARI SI EI NU AU AVUT UN ALT SALARIU.

INTREBAREA ESTE : DACA O PERSOANA IN CADRUL ACELUIASI SPITAL TRECE DE LA O FUNCTIE DE CONDUCERE LA UNA DE EXECUTIE CA URMARE A REORGANIZARII STATULUI DE FUNCTII .
SALARIUL DE BAZA SI CEL LA CARE SE APLICA CALCULUL SPORULUI DIFERA DE CEILALTI REFERENTI CARE NU AU AVUT ALT SALARIU CA IN CAZUL MEU?

POATE FI CONSIDERAT UN TRANSFER INTERN MUTAREA MEA DINTR-UN SERVICIU IN ALTUL?


DESI AM SOLICITAT SA-MI INMANEZE UN DOCUMENT IN CARE SA-MI EXPLICE DE CE IMI DIMINUEAZA SALARIU SEFA RUNOS REFUZA MA TRIMITE LA CASERIE SA DAU BANII INTRUCAT EA A RECALCULAT SI FACANDU-MI INDIVIDUAL STAT DE PLATA. DESI I-AM SOLICITAT SA RETINA DIRECT DIN CONT SI SA MENTIONEZE IN FLUTURAS ACEASTA RETINERE. EA REFUZA . CONSIDERAND CA ESTE ILEGAL. INTRUCAT CONSIDER CA PROGRAMUL CALCULEAZA CORECT GASIND DIFERENTA INTRE SALARIUL DIN DECEMBRIE 2018 UNDE ERAM SEF SERVICIU SI CEL DE ACUM DE REFERENT I.

ESTE CORECT SA-MI RETINA BANII FARA A MA INFORMA IN SCRIS?

CARE ESTE FORMA SI BAZA LEGALA DE A ATACA ACES ABUZ AL SEFEI RUNOS?
CARE FACE CE VREA MEREU CU SALARIILE SI CU STATUL DE FUNCTII AVAND RECLAMATII SI LA DNA A FOST GASITA VINOVATA SI TOTUSI LUCREAZA IN CONTINUARE.

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS INTRUCAT AM RATE SI BUGETUL MEU CONTEAZA TINAND CONT CA AU FACUT MANEVRA SI CU REORGANIZAREA IAR ACUM CU TOTALUL DE LA VENITUL BRUT AL FLUTURASULUI.

VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI CONCRETE SI INTELEGERE
Nu am primit nici un act adițional.
Bună ziua. În ianuarie am scris angajatorului meu ca nu corespund funcție de șef serviciu și sa-mi acorde un post de economist/ statistician liber în statul de funcții. Ulterior ei m-au internat la Socola pe motiv de tulburări de adaptare și depresie severa. În martie revin la serviciu si-mi dau de munca postul de statistician inferior pregătirii. În aprilie le aduc la cunostinta ca am certificat psihologic de apt șef serviciu și tot ma lasă în post inferior. În mai din in nou le scriu și spun ca vreau sa ma retrag din funcție de conducere în funcție de execuție. Și sa-mi acorde un post conform pregatirii de economist IA. Ca ulterior sa plec prin transfer la alt spital. Și ca nu pot să accept un post inferior pregătirii.
Menționez ca ei mi-au dat un post de studii medii ceea ce nu pot accepta întrucât lucrez cu personalul care a fost în subordinea mea si-mi fac zile fripte . Am anunțat verbal managerul și mi-a spus ca nu-mi face nimeni nimic. Va rog ajutati-ma cum sa procedez legal ca să nu mai fac munca inferioara pregătirii. Menționez ca nu am primit nici o decizie. și nici un act adițional. Și sunt tare speriată cum sa procedez? Va mulțumesc din tot sufletul pentru răspuns clar.
Buna seara,
Intrucat de foarte multe ori mi-ati fost de mare ajutor va cer sprijinul in urmatoarea speta:
Sunt sef serv intr-o unitate de stat si am in subordine un salariat care ma lovit la locul de munca(act medico legal) intrucat eu ii ceream sa-si duca la indeplinire sarcinile de serviciu si nu am inteles ca trebuie sa faca doar ce vrea.

Am dat in judecata salariatul si am castigat si la prima instanta si la a doaua de apel a piratei. INSTANTELE MI-AU DAT DREPTATE CA MI S-AU ADUS ATINGERE DREPTURILOR MELE MORALE SI PSIHICE SI A OBLIGAT PIRATA SA-SI CEARA SCUZE IN FATA COLECTIVULUI.

Insa aceasta isi mentine un comportament neadecvat in continuare jicnindu-ma si amenintandu-ma chiar si in momentul cand trebuia sa-si execute cerintele instantei de a-si cere scuze fata de mine.Martorii fiind cei din serviciu precum si cel care a scris procesul verbal de constatare de ducere la indeplinire a Hataririi Judecatoresti.


CARE ESTE CALEA LEGALA DE A MA ADRESA SUPERIORILOR MEI DE A O MUTA DIN SUBORDINEA MEA INTRUCAT TIMP DE ZECE ANI LE-AM TOT ADUS LA CUNOSTINTA CELE INTAMPLATE . PRECUM SI FAPTUL CA 2 INSTANTE MI-AU DAT DREPTATE CONSIDERAND CA MI-AU FOST ADUSE ATINGERI CU PRIVIRE LA INTEGRITATEA MEA MORALA SI PSIHICA.
IAR EI SE FAC CA NU VAD ACEST LUCRU CERANDU-MI SA O TOT IGNOR NELUAND IN SEAMA CA SE MENTINE ACEASTA STARE DE TENSIUNE IN CADRUL SERVICIULUI
.

VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS.


BUNA ZIUA,

O FIRMA CARE ESTE PLATITOARE DE TVA ISI SCHIMBA CODUL CAEN SI DISPARE DIN FATA CUI -LUI RO.

DOMENIUL DE ACTIVITATE SCHIMBAT DIN IMPORT -EXPORT IN SERVICII MEDICALE

FIRMA RESPECTIVA ACCESEAZA FONDURI EUROPENE SI IMPLEMENTEAZA UN PROIECT IN INTERVALUL ACELUIASI AN FISCAL 2015.

INTREBAREA ESTE URMATOAREA:

1.DACA SI CUM INREGISTREAZA TVA-UL AFERENT PROIECTULUI U.E.??
2 LA INCHIDEREA ANULUI EVIDENTIAZA IN CONTABILITATE TVA COLECTAT PANA LA PROIECT SI ADUNA SAU NU CEL DIN ACTIVITATEA PROIECTULUI?


MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU LAMURIRI SI RASPUNS!
Răspuns la discuția Contestare decizie
va multumesc :love1:
Buna ziua,
Lucrez ca economist sef serviciu servicii medicale la o unitate de stat unde comitetul director a luat o decizie in data de 08.07.2015 de a ma insarcina cu lucrarile secretarului consiliului de etica confor Ordinului 145/2015.
Inrebarea mea este cum pot contesta acesta decizie nejusta intrucat faptele reale sunt urmatoarele:
In acest intervalul 01.07.-- 17.07.2015 eu am fost la servici si nu am primit nici o decizie doar m-au anuntat verbal .Am incercat sa discut ce am de facut cu presedinta acestui Consiuliu de etica(CE) si nu am putut deoarece ea a spus ca nu o intereseaza care sunt atributiile mele si sa ma descurc singura.
In perioada 20-.31.07.2015 am fost in concediu de odihna conform programarii.
In data de 25.07.2015 am fost contactat pe e-mail de catrre presedinta CE prin care mi-a adus la cunostinta ca am de facut raportari conform O 145/2015 pana la data de 31.07.2015. I-am raspuns ca sunt in CO si sa i-a legatrura cu conducerea si cu cel sau cea care ma inlocuieste intrucat eu nu stiam cine este persoana,ca sa efectueze lucrarea in termenul solicitat de minister. Presedinta mi-a raspuns ca este sub demnitatea ei ca sa anunte cine trebuie sa faca lucrarea ca este obligatia si raspunderea mea ca eu trebuia sa o anunt ca plec in CO si trebuia sa anunt pe cel care ma inlocuieste (mentionez ca nu mi-au adus la cunostinta cine ma inlocuieste nici de catre cei de la personal si nici de presedinta CE nu primisem nici o decizie de unde sa reese cine ma inlocuieste nici care-mi sunt atributiile, de aceea o rugasem tot prin e-mail sa solicite celui care-mi tine locul sa efectueze lucrarile) .In perioada 01.08.- 21.08.2015 am fost in concediu medical deoarece in timpul CO contactasem o boala infectioasa si in aceasta perioada am fost contactata tot pe e-mail de cei de la minister si -mi aduceau la cunostinta ca nu au fost raportate datele prelungindu-ne termenul pana la data de 12.08.2015.Atunci am anuntat managerul unitatii in data de 05.08.2015 ca nu exista colaborare cu presedinta CE si ca lucrarile nu au fost efectuate intentionat ca sa fiu eu acuzata ca nu mi-am facut atributiile si ca nu am primit nici o decizie (erau doar vorbe); ca termenul a fost amanat astefel incat unitatea sa poata sa dea datele si ca imi dau "demisia" din functia de secretar CE. In data de 24.08.2015 am revenit la servici am anuntat managerul de conduita presedintei si i-am aratat discutiile de pe e-mail prin care chiar fiind in CO sau CM am incercat sa anunt si sa fie date la timp datele si ca nu am primit decizie pana am plecat si nu sunt de acord cu acesta noua atribuitie intrucat nu se poate colabora si nu din vina mea si nici nu am cunostinte juridice spre a putea incadra corect conform art 10 si anexei 7 din Ordinul 145/2015 si nici biroul meu nu poate asigura confidentialitatea datelor deoarece are accest tot personalul din subordine mea si nu am posibilitatea respectarii Anexi 6 din acelasi Ordin.
M-au rugat sa transmit eu datele ca cel care ma inlocuiste nu stie si mi-au promis ca nu am sa ma mai ocup eu de aceasta functie. In data de 25.08.2015 am fost sunata de la personal ca sa-mi fie inmanata decizia cu data de 08.07.2015 de numire de secretar, anexa la fisa postului cu atributiile secretarului Consiliului de etica si cu Anexa 6 de la ordin .
VA ROG SA MA AJUTATI SA-MI SPUNE-TI CUM POT LEGAL SA REFUZ ACEASTA DECIZIE DAT FIIN FAPTELE SUNS MENTIONATE SI CA ATRIBUTIILE MELE DE SEF SERVICII MEDICALE IMI OCUPA SI ASA MAI MULT DE 8 ORE ZILNIC SI NU AS MAI PUTEA SA MA MAI OCUP SI DE SEDINTE SI ALTE ATRIBUTII ALE SECRTARULUI CONSILIULUI
VA MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR CELOR CARE MA POT AJUTA


va multumesc din suflet pentru raspuns :flowersblue: