avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate culcerruxandra

Activitate culcerruxandra

Cu ocazia terminarii procesului de faliment al unei societati unde este obligat lichidatorul judiciar sa faca anuntul ? In M.O. ? Cum pot afla fostii salariati ai respectivei societati data terminarii ? Intreb deoarece fostii salariati au un proces aflat in suspendare pana la terminarea procesului de faliment.
Multumesc mult pentru un raspuns.
Buna ziua !
Ma numesc Culcer Ruxandra si am niste nelamuriri in legatura cu Legea 290/2003 (restituirea proprietatilor refugiatilor din Basarabia, etc...). Multumesc mult oricui imi poate raspunde. Deci :
1. Dosarul in cauza a ajuns demult la ANRP (Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor) Bucuresti, dar in ciuda faptului ca s-a depasit termenul legal in care trebuia sa fi primit despagubirile banesti, nu mi-a fost trimis nici macar TVN (Titlul de Valoare Nominala) care trebuia trimis de ANRP. La telefon mi se spune ca sunt prea multe dosare si nu au timp, sfatuindu-ma sa astept. Am decis sa actionez ANRP in instanta pentru a-l obliga sa-mi emita TVN-ul. Imi poate spune cineva daca pe Legea 290 se plateste timbru de judecata ? Deasemenea, considerati ca actiunea in instanta trebuie sa se adreseze Judecatoriei locale, sectia civila, sau la alta sectie ? V-as fi recunoscatoare pentru orice informatii pe acest topic.
2. Credeti ca este posibil ca ANRP (Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor) sa transforme automat cuvenitele Titluri de Valoare Nominala (TVN) in actiuni la Fondul Proprietatea, avand in vedere ca ultimul a fost listat recent la BVB si pe pietele internationale ? Aceasta in pofida faptului ca titularul cererii a optat pentru despagubiri in bani ? In caz ca DA, ar putea fi ANRP actionat in instanta si Ministerul Finantelor obligat sa despagubiri banesti ?
Inca odata multumesc oricui imi poate raspunde ceva, ca si pentru orice alte informatii pe acest topic.
Răspuns la discuția Solicitare expert asistent
Informatia dvs. competenta imi este de mare ajutor; de multe ori, nici avocatii specializati in dreptul muncii nu cunosc perfect detalii de procedura, care, cum se spune "make all the diference". Multumesc !
Răspuns la discuția Solicitare expert asistent
Multumesc mult pentru promptitudine si profesionalism. Sfaturile dvs. competente pot insemna uneori salvarea unor persoane sau familii.
Buna ziua !
Sunt in cursul unui proces pentru recalculare pensie. Mi-a fost desemnat un expert contabil pentru evaluarea calculului efect de Casa de Pensii Judeteana. Acesta a emis un raport incomplet, lipseste calculul analitic. Ca urmare doresc sa solicit in instanta sa-mi fie desemnat si un expert asistent, care sa efectueze calculul analitic complet. Problema mea este daca judecatorul imi va aproba sau nu solicitarea. Exista vreun temei juridic in baza caruia solicitarea sa nu-mi poata fi refuzata ? Multumesc mult pentru un raspuns, ca si pentru orice detalii legate de aceasta tema.
Stimata d-na Gabriela Pintea,
Va multumesc pentru atentie si interventie, intr-adevar am gresit mentionand numele casei de pensii, voi fi mai atenta in continuare. Cat despre repetarea mesajului, intr-adevar am revenit cu o intrebare de principiu, dar in cu totul alt context; nefiind jurist de profesie, am considerat ca in mesajul de mai sus nu am folosit termenii corespunzatori pentru a ma face inteleasa.
Multumesc pentru intelegere.
Buna ziua !

Sper sa ma puteti ajuta cu unele informatii privitoare la obtinerea unor documente utile pentru recalcularea pensiei prin actiune judiciara.
Momentan dispun de de Decizia de pensionare, copie carte de munca si stagiu de cotizare.
- As dori sa obtin de la Casa de Pensii care mi-a emis Stagiul de cotizare si anexele sau desfasuratorul acestuia, din care sa reiese exact cat si cand s-a platit de catre angajator sumele cuvenite. Am auzit ca, e regula, se refuza emiterea unor astfel de documente, in baza faptului ca nu s-ar dispune de formulare tip pentru aceasta. In baza carui temei legal imi pot intemeia solicitarea acestora la Casa de Pensii ?
- Deasemenea, as dori sa obtin desfasuratorul si grila de calcul care a stat la baza calcului pensiei mentionata pe Decizia de pensionare, emisa de Directia de Munca si Protectie Sociala. La fel, as putea sa-mi spuneti pe ce temei legal sa-mi intemeiez solicitarea acestuia la Diectia de Munca si Protectie Sociala care mi-a emis Decizia de pensionare ?
- Mentionez totodata ca, Casa de Pensii Gorj mi-a emis CErtyificatul privind stagiul de cotizare si punctajul anual realizat in sistemul public de pensii (certificat care am ionteles ca trebuia sa-mi fie trimis in fiecare an) o singura data, in anul 2004. Eu m-am pensionat abia in luna noiembrie 2009. Mi-ati putea spune pe ce temei legal imi pot intemeia solicitarea la Casa de Pensii Gorj a unui astfel de Certificat ?
Multumesc pentru un raspuns edificator.

Buna ziua !

Ce se intampla daca o firma care nu a platit de sase ani contributiile pentru pensii, desi s-au depus declaratiile si care apoi, intrand in faliment, nu poate acoperi prin contravaloarea activelor scoase la licitatie datoria pe care o are pentru aceste contributii la Ministerul Finantelor Publice ? Cine e pagubitul, conform actualei legi a pensiilor ? Fostii salariati ai firmei (carora li s-au retinut aceste contributii, dar nu au fost virate la sursa) atunci cand se pensioneaza ? Sau pensia acestora din urma se calculeaza doar in baza declaratiilor lunare depuse de firma si nu se mai ia in calcul neplata contributiilor de catre firma, conform legii pensiilor in vigoare in anul 2009 ? Vor beneficia acesti salariati de plata integrala a pensiilor, sau cei 6 ani in care plata contributiilor nu a fost efectuata se vor considera doar ca vechime, nu ca si cotizati ?
Multumesc mult pentru un raspuns complet.