avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Solicitare expert asistent
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Solicitare expert asistent

Buna ziua !
Sunt in cursul unui proces pentru recalculare pensie. Mi-a fost desemnat un expert contabil pentru evaluarea calculului efect de Casa de Pensii Judeteana. Acesta a emis un raport incomplet, lipseste calculul analitic. Ca urmare doresc sa solicit in instanta sa-mi fie desemnat si un expert asistent, care sa efectueze calculul analitic complet. Problema mea este daca judecatorul imi va aproba sau nu solicitarea. Exista vreun temei juridic in baza caruia solicitarea sa nu-mi poata fi refuzata ? Multumesc mult pentru un raspuns, ca si pentru orice detalii legate de aceasta tema.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:53, 4 Iulie 2010
Cand se ajunge la aceasta situatie , judecatorul de regula are un set de intrebari pentru expertul contabil.
Intrebarea este:Se regaseste in setul de intrebari/obiective acesta intrebare?....daca da , atunci puteti sa cereti sa revizuiasca sau sa adauge acest calcul.
Expertul consilier trebuie solicitat inainte de a a fi efectuata lucrarea, adica la momentul incuviintarii efectuarii expertizei.
Formulati obiectiuni la raportul de expertiza.
De asemenea daca instanta nu este lamurita prin expertiza facuta, poate dispune intregirea acesteia sau o noua expertiza.
Expertiza contrarie va trebui ceruta motivat la primul termen dupa depunerea lucrarii-art.212 c.proc.civ.
Multumesc mult pentru promptitudine si profesionalism. Sfaturile dvs. competente pot insemna uneori salvarea unor persoane sau familii.
Informatia dvs. competenta imi este de mare ajutor; de multe ori, nici avocatii specializati in dreptul muncii nu cunosc perfect detalii de procedura, care, cum se spune "make all the diference". Multumesc !
In situatia in care expertiza a fost finalizata puteti apela la serviciile unui expert consilier pentru formularea obiectiunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza - obiectiuni Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu un expert mi-a facut o expertiza la un autoturism accidentat pe partea dreapta dar de fapt ea a fost lovita pe stanga si judecatorul de caz a acceptat-o (vezi toată discuția)
Obiectiuni la expertiza contabila judiciara pitic1991 pitic1991 Buna ziua, Am solicitat in instanta efectuarea unei expertize contabile judiciare. Am incheiat si un contract cu un expert contabil parte, in care acesta ... (vezi toată discuția)
Expert consilier... anniela anniela Partaj - faza expertize, partea adversa solicita un expert consilier, la termen, expertul desemnat de instanta motiveaza cererea de amanare prin faptul ca ... (vezi toată discuția)