avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate airtobreathe

Activitate airtobreathe

Va multumesc. Ati putea sa imi spuneti ce presupune iesirea din indiviziune si cum se procedeaza?
Va multumesc inca o data!
Stimați membri AvocatNet,

Poate fi inclus în masa succesorală un titlu de proprietate care este împărțit cu altă persoană? Bunica mea care a decedat recent avea un titlu de proprietate pe un teren pe care apare ca proprietar mai întâi o verișoară de-a ei, apoi bunica, verișoara fiind cea care are titlul în original. Se poate include acest titlu în masa succesorală? Ce demersuri se pot face pentru ca titlul să fie împărțit, fiecare proprietar să primească un titlu pentru suprafața ce-i revine fiecăruia?
Vă mulțumesc!
Buna ziua,

Avem nevoie de infrumarea Dvs. Am construit o casa in Cluj si am dori sa facem receptia. Am facut modificari fata de planul initial datorita unor conflicte cu vecinii, iar cei de la primarie ne-au pus sa refacem documentatia si sa construim terasa inainte de receptie (era prevazuta si terasa, deja o construim). Insa acum ne cer si plan de situatie in care sa specificam exact cum va arata gradina, cu fiecare pom si arbust sau gard viu. Mi se pare exagerat si as vrea sa stiu pe ce baza. Trebuie specificat pana si soiul pomului, ceea ce mi se pare aberant. Noi ne gandeam sa ne ocupam de gradina dupa ce facem receptia, pentru ca nu avem destui bani. Putem obliga cumva primaria sa ne dea receptia?

Va multumim!
Bunica a solicitat titlul de proprietate impreuna cu alti proprietari ai parcelelor alaturate in mai multe randuri. Insa terenul este acum un lac care se afla in gestiunea unui investitor local care practica piscicultura acolo. Dansa are 3 parcele acolo, din care pe una are titlu de proprietate, iar pentru celelalte 2 nu au vrut sa-i elibereze titlu. Mentionez ca are si acte doveditoare (extras cf si registru agricol, din care reiese ca e mostenitoarea terenurilor). Cei de la primarie i-au spus ca ei nu-i mai elibereaza pentru celelalte 2 si i-au spus sa mearga la prefectura. In acest caz, de ce acte are nevoie pentru a depune cererea la primarie?
Va multumesc!
Buna ziua,
Bunica mea are un teren pe care primaria din sat refuza sa ii dea titlu de proprietate (atat ei, cat si altor sateni aflati in aceeasi situatie). Cand a cerut explicatii, cei de la primarie i-au spus sa faca o cerere la prefectura care sa le solicite lor eliberarea titlurilor. Cum ar trebui sa arate o astfel de cerere?
Va multumesc!
Răspuns la discuția gard caramida intre vecini
Buna ziua,

Ma intereseaza si pe mine daca am nevoie de acordul vecinului in cazul in care hotarasc sa construiesc un gard la mine in teren.

Multumesc!
Răspuns la discuția Gard intre vecini
Am revenit intrucat vecinul se pare ca vrea sa isi construiasca un nou gard. Am fost la primarie si mi s-a spus ca este nevoie de acordul vecinului si daca iti construiesti gardul pe proprietatea ta. Este o baza legala aici? Daca vreau sa fac gard la mine in teren, am nevoie de acordul lui?

Multumesc!
Răspuns la discuția Gard intre vecini
am avut probleme cu vecinul de cand am inceput constructia. ne-a reclamat peste tot, fara motiv, doar pentru ca nu ii convine ca am construit. va dati seama ca nu putem ajunge la un consens. si nu mai avem nervi, bani si energie sa il dam in judecata si sa asteptam. insa gardul facut de el e fara fundatie, din sarma, asa ca mai trebuie sa cerem autorizatie de desfiintare? Si avem nevoie de acordul lui scris pentru a face altul in locul lui, cu fundatie?

Va multumesc!
Buna ziua,

As dori sa va cer sfatul.
Vecinul a construit un gard inainte ca noi sa ne construim casa, necerand nici o permisiune. Insa noi vrem sa construim alt gard, pe locul in care el a pus gardul respectiv, chiar daca l-a pus in terenul nostru. Avem nevoie de acordul lui? Ce trebuie sa facem?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Transfer prorietate
Va multumesc!
Intre timp am discutat cu un avocat care m-a sfatuit totusi sa facem un contract de vanzare cumparare pentru ca acesta nu ar putea fi atacat. Am achitat deja prima transa din datorie, fara ca tatal meu sa stie pentru a nu refuza sa trecem contractul pe numele nostru. Daca mai sunt si alte datorii insa, de care nu am cum sa aflu? Ce pot face?