avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard caramida intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard caramida intre vecini

Vreau sa-mi construiesc un gard din caramida, cu fundatie de beton. Nu stiu daca se face fundatia pe hotar, sau trebuie in interiorul spatiului meu. Sunt legale ca si hotar niste tevi de fier gasite prin pamant, eu nu stiu cine le-a pus si de cand.
Cel mai recent răspuns: airtobreathe , utilizator 12:43, 4 Iunie 2010
In ceea ce priveste stabilirea limitei de proprietate, in mod categoric nu pot fi luate in serios acele tevi de fier, decat daca amplasarea acestora coincide cu limita de proprietate.Pentru aceasta e necesar sa consultati schita de dezmembrare sau alte documente similare ale terenului in cauza.
Fundatia se face pe limita de proprietate, dar e bine de discutat in prealabil si cu proprietarul terenului alaturat in vederea stabilirii de comun acord a amplasamentului.
Pentru un astfel de gard va trebuie autorizatie de constructie. Specialistul care face proiectul va da si toate explicatiile necesare.
multumesc tuturor, mai astept variante
Nu exista alte variante :D .Inainte de a construi orice trebuie sa stabiliti limitele proprietatii adica sa faceti cadastru apoi o intarusare a lotului . Ulterior acestor operatii cu toate actele ( actul de proprietate ,cadastru , certificat de urbanism , avize) luati legatura cu un arhitect care sa va intocmeasca proiectul pentru arhitectura gardului (necesar obtinerii autorizatiei de constructie ), acesta urmand sa fie avizat de catre primaria de care apartineti , dupa aceea putand construi in legalitate .Amplasarea gardului se poate face : la 10 cm in interiorul liniei de demarcatie in cazul in care este gard propriu , sau pe hotar cand este facut de comun acord cu vecinii.

Sau varianta scurta construiti cum vreti si asumati-va riscul ca suprafata delimitata de gard sa nu fie exact pe amplasamentul trecut in acte sau sa platiti o amenda cat valoarea constructiei , pentru lipsa autorizatie. :))
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
traff, utilizator
Buna ziua,

Ma intereseaza si pe mine daca am nevoie de acordul vecinului in cazul in care hotarasc sa construiesc un gard la mine in teren.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de indeplinit pentru construirea unui gard la casa Amelie19 Amelie19 Am cumparat o casa in mediul rural care, in Planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate, are mentionata existenta unui gard de beton dar, in ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie? dan_mihutiu dan_mihutiu Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din ... (vezi toată discuția)
Amplasare gard intre proprietati sira sira Am un teren intre doua proprietati vecine. Masuratorile au fost facute inainte de achizitionarea terenului si erau deja amplasati stalpii pentru garduri. Acum ... (vezi toată discuția)